Comença la Quaresma i Amb molt de gust, que som una mica entremaliats, us proposem un menú de relativa abstinència. I és que la Maria Antònia Sostres ens descobreix una manera molt original de menjar les verdures i també un plat de tonyina que és veu que a casa seva té "l'èxit assegurat".
Isma Prados, un dels cuiners més mediàtics de casa nostra, ens parla del nou programa que presentarà a la Sexta2 ('Hoy cocinas tú') i Paco Pérez, del restaurant Miramar (a Llançà, amb 2 estrelles Michelin) ens descobreix els seus inicis: "Quan era petit m'agradava treballar al bar de tapes dels meus pares, després de jove vaig anar a França i vaig descobrir una altra manera de fer les coses”.
Per escoltar les entrevistes i recuperar l'explicació detallada de les receptes, podeu clicar el següent link (que en alguns ordinadors funciona millor amb Internet Explorer).
Isma Prados, un dels cuiners més mediàtics de casa nostra, ens parla del nou programa que presentarà a la Sexta2 ('Hoy cocinas tú') i Paco Pérez, del restaurant Miramar (a Llançà, amb 2 estrelles Michelin) ens descobreix els seus inicis: "Quan era petit m'agradava treballar al bar de tapes dels meus pares, després de jove vaig anar a França i vaig descobrir una altra manera de fer les coses”.
Per escoltar les entrevistes i recuperar l'explicació detallada de les receptes, podeu clicar el següent link (que en alguns ordinadors funciona millor amb Internet Explorer).
FARCELLETS DE MONGETA TENDRA
Recepta senzilla que permet convertir les verdures en un plat d'allò més divertit i sorprenent.
*Ingredients:
- 800 gr. de mongeta tendra
- 300 gr. de xampinyons
- oli o mantega
- sal
- pebre
- una mica de formatge Philadelphia
- paper d’alumini
*Passos:
- Bullim ‘al dente’ les mongetes (deixant-les fortes) i les reservem.
- Saltegem els xampinyons amb una mica de mantega o oli, sal i pebre.
- Retallem el paper de plata, fent-ne quadrats de 20 cm. de costat.
- Al mig d’un dels retalls hi posem una mica de mongetes, xampinyons i formatge i ho tapem amb una altre quadrat de paper de plata. Premem els laterals, com si féssim un ravioli.
- Posem els farcellets 5 minuts al forn ben calent, perquè el formatge es desfaci.
- La idea és servir el farcellet al plat i així segur que sorprens el comensal ;)
TONYINA AMB POMA CARAMEL·LITZADA I REDUCCIÓ D'OPORTO
*Ingredients:
- Oporto (o Bourbon o conyac)
- 4 talls de la part final de la tonyina (que sigui melosa)
- 2 pomes Golden
- mantega
- sucre morè
- salsa de Soja Heinz
*Passos:
- Fem la tonyina a la planxa i la reservem.
- Traiem el cor de la poma i la tallem a rodanxes.
- A la mateixa paella o cassola on hem fet la tonyina, hi passem la poma amb una mica de mantega i sucre morè. Ho reservem.
- Aprofitant la salsa que ens ha deixat la poma, tirem a la paella una mica d’Oporto i esperem que redueixi (a foc molt lent). Hi afegim salsa de soja de la marca Heinz (les altres són excessivament salades).
- En un plat hi posem la poma caramel·litzada, a sobre els talls de tonyina i finalment ho napem amb la reducció.
PASTÍS DE MATÓ
*Ingredients:
- 500 gr. de mató
- 250 gr. de molla de pa del dia abans (o melindros, si el fem tipus pudding)
- llet
- 5 ous
- 1 llimona
- 150 gr. de sucre
*Passos:
- Remullem el pa amb la llet, l’escorrem i el reservem.
- Barregem primer els ous i el sucre. Hi incorporem el mató, la pell de llimona ratllada i el pa.
- Caramel·litzem un motlle i després hi aboquem la mescla anterior.
- Ho posem al forn durant 30 minuts, per dalt i baix (160ºC-180ºC). Ho deixem refredar i el servim.
*Per fer-ho tipus puding: caramel·litzem el motlle, hi posem a damunt els melindros remullats amb una mica de llet (que no es desfacin) i finalment hi aboquem el farciment
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada