1 de set. 2010

Dimecres 1 de setembre: receptes angleses i pastís de festa major

El David Stoner, nascut a Portsmouth, ha trencat un dels mites anglesos per excel·lència i ens ha assegurat que "a Anglaterra només un 5% de la població comença el dia amb el típic full English breakfast (xampinyons, tomàquet, bacon, pa, etc.). És massa menjar i seria impossible fer-lo cada dia”. Ell mateix ens descobreix la recepta de dos plats típics del seu país: l'empanada de pastor i els crumbles, unes postres fetes amb fruita. Com cada dimecres, 'Amb molt de gust' hem parlat amb infants de la ciutat que aquest matí han estat elaborant un pastís de festa major. Si voleu escoltar les entrevistes i receptes detallades les trobareu a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4239_36.mp3


SHEPHERD'S PIE ("empanada del pastor")
Plat força consistent, així que el més recomanable és acompanyar-lo d'una amanida verda. En comptes de carn, també es pot fer vegetariana (amb pastanaga, bolets, ceba, tomàquet, carbassa, etc.) o de peix.
*Ingredients:
-½ quilo de carn picada (xai o vedella)
-una mica de ceba
-una mica de tomàquet
-brou de pollastre
-herbes provençals
-700 grams de patata
-una mica de mantega
-llet
-formatge cheddar

*Passos:
-Sofregim la carn picada amb la ceba, les herbes, el tomàquet i una mica de brou de pollastre.
-Ho posem en un recipient que pugui anar al forn i a sobre hi afegim una capa de puré de patata (fet també amb una mica de mantega)
-Ho coem al forn durant mitja hora i al final hi afegim també una mica de formatge cheddar per sobre.


CRUMBLES
Postres típiques angleses que, generalment, es mengen calentes i acompanyades d'una mica de nata.
*Ingredients
-poma i mores (al gust)
-farina
-mantega
-sucre

*Passos:
-Fem una compota amb les fruites escollides i ho posem en un recipient que pugui anar al forn.
-En un bol apart barregem la farina, la mantega i el sucre, amb les mans. Després ho esmicolem a damunt la fruita.
-Tot plegat ho posem 30 minuts al forn, escalfat a 190ºC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada