17 de set. 2010

Divendres 3 de setembre: concurs de cuina!

El divendres 3 de setembre vam acomiadar la temporada d'estiu amb un concurs de cuina on hi van participar una quinzena d'oients i treballadors de Ràdio Sabadell. Finalment, i després de molt debat, el jurat va decidir que els guanyadors eren el pastís de pastanaga (fet per la Teresa Roca) i el pastís de ceba (fet per la Sandra Rivera). Felicitats! I per a tots vosaltres, aquí us deixem les receptes i el programa íntegre, perquè pogueu tornar a escoltar-lo: http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4253_36.mp3


PASTÍS DE PASTANAGA
*Ingredients:
- 1 kg de pastanagues
- 200 grams de sucre
- 100 grams de coco ratllat
- 50 grams de mantega
- Brioixos, pans de llet o similars
- Un rajolinet de conyac (opcional)

*Passos:
-Peleu les pastanagues, talleu-les a trossos i poseu-les a bullir (uns 30 minuts, fins que quedin prou toves com per triturar-les). Un cop bullides, escorreu-les.
-Barregeu les pastanagues amb el sucre, la mantega, el conyac i tres quartes parts del coco, i passeu-ho tot plegat per la batedora, fins que quedi una massa homogènia.
-Talleu els brioxos per la meitat (com per fer entrepans).
-Unteu de mantega un motlle, i ompliu-lo alternant les capes de brioix amb les de pastanaga. Podeu fer tantes capes com vulgueu, però és important començar i acabar amb brioix, i que el contingut sobresurti aproximadament un dit de les parets del motlle. Guardeu la pastanaga necessària per recobrir després el pastís.
-Sense treure’l del motlle, cobriu el pastís amb paper film i poseu-li un pes a sobre (llibres, etc.), de manera que s’aixafi tot de forma homogènia. Deixeu-lo així durant 24 hores com a mínim. D’aquesta manera el pastís agafa consistència i els brioixos queden xopats de pastanaga.
-Passat aquest temps, desemmotlleu el pastís i cobriu-lo per sobre i pels costats amb la pastanaga que havíeu guardat, de manera que no es vegin els brioixos. Acabeu de decorar-lo empolvorant-lo amb el coco ratllat que us havia sobrat, i ja és a punt per servir!

PASTÍS DE CEBA
*Ingredients:
-2 paquets de crestes per fer empanadilles (pasta de full "La Cocinera")
-3/4 kg de cebes
-150 grams de formatge ratllat
-3 ous
-250 grams de nata líquida

*Preparació:
-Talleu la ceba fina i fregiu-la tapada a foc lent.
-Quan estigui daurada deixeu-la escórrer.
-Bateu els 3 ous com per fer truita.
-Afegiu el formatge i barregeu-lo amb la nata i la ceba.
-Folreu un motlle amb les crestes prèviament untades amb oli. Aboqueu tot el que hem esmentat dins del motlle i fiqueu-ho al forn, a mitja alçada, durant uns 25 minuts i a 190 graus.

Bon profit i gràcies a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada