15 d’oct. 2010

Divendres 15 d'octubre: A la cuina les aprences també enganyen...

Què us semblen? Fan bona pinta, eh? Doncs resulta que són de mentida, estan fets de patata i sucre!

Ens ho ha confessat aquest migdia la Becky Lawton, fotògrafa de la revista Cuina: "Si els gelats de la imatge fossin de veritat, es desfarien amb la llum dels focus. Per solucionar-ho, hem de crear aliments artificials".
Podeu recuperar l'entrevista a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4613_36.mp3 , on també trobareu ben explicades totes les receptes que detallem a continuació. Per cert, que si us interessa l'agricultura ecològica, des d'aquí us recomanem la següent fira: http://www.ecoviure.cat/web/

PASTISSET DE PATATES I FREDOLICS
*Ingredients per a quatre persones:
- 750 grams de patates
- 1 ceba de figueres
- 400 grams de fredolics
- 4 talls de cansalada viada
- Una mica de romaní
- Formatge de cabra de “rulo”
- Oli, sal i pebre.

*Passos:
- Pelarem i tallarem les patates, i les posarem a bullir en aigua i sal.
- Mentre bullen, fregirem els talls de cansalada i els reservarem.
- Netejarem els fredolics, posarem oli en una paella i els fregirem amb oli i una branqueta de romaní, a la paella.
- Quan les patates estiguin cuites, les aixafarem amb una forquilla i hi barrejarem els fredolics amb l’oli de fregir-los.
- Col·loquem un motlle d'acer damunt d'un plat i al seu interior hi posem la barreja, tot prement amb la forquilla, perquè quan traiem el motlle quedi la forma.
(*si no teniu motlles, també podeu fer els pastissets amb un aro o amb una tassa grossa).
- Ara només cal posar-hi el formatge de cabra i la cansalada per sobre, i posar-ho un moment al forn . Queda boníssim!

CREMA DE NOUS
*Ingredients:
- 200 grams de nous
- 120 grams de sucre
- mitja culleradeta de canyella en pols
- un pot de llet evaporada Ideal
- 300 cl de llet

*Passos:
- Triturar les nous amb la Thermomix, a velocitat creixent: 5-7-9
- Afegir-hi la resta d'ingredients i programar la velocitat 4
- Coure-ho a temperatura 100 i durant 20 minuts.
- Acabem amb 2 minuts, a velocitat 9.
- Posar-ho en copes i deixar-ho refredar.

REAPROFITEM GALETES
Recepta ideal per aprofitar aquelles galetes que se'ns han estovat massa, i també per convertir aquelles més “avorrides” que sempre queden al fons de la caixa dels assortits. Es poden acompanyar de gelat, melmelada, crema de xocolata, etc.
*Ingredients:
- galetes
- 50 grams de mantega
- fruits secs, pinyons, panses, fruita confitada, cereals,etc.
- 1 gotet licor, tipus: crema d'avellanes, amaretto, ratafia

*Passos:
- Amb l'ajut d'un corró, fem pols de galeta.
- Posem la galeta triturada amb la resta d'ingredients.
- Ho treballem amb les mans fins que quedi amb textura de plastelina.
- Els donem la forma que vulguem i ho fornegem per dalt i per baix, a 175ºC i durant 20 minuts.
- Servir adornat amb nata i nous.

PÚDING DIPLOMÀTIC
*Ingredients:
- 8 ous
- 1 litre de llet
- 1 branca de canyella
- 1 escorça de llimona
- 200 grams de sucre
- pa de pessic per la base
- sucre pel caramel
- anís
- nata per muntar (presentació)

*Passos:
- Fer un caramel amb el sucre i cobrir el motlle del púding.
- Bullir la llet amb el sucre, la canyella i l’escorça de la llimona.
- Batre els ous amb l’anís. Afegir el preparat de la llet als ous, sense deixar de batre.
- Colar la crema resultant.
- Quan el caramel del motlle ja sigui fred, cobrim el motlle caramelitzat amb el pa de pessic i hi posem la crema.
- Tapar el motlle amb paper d’alumini i ho posem al forn al bany maria, a 160ºC i durant 30 minuts aproximadament.
- Deixar-ho refredar i desemmotllar.
- A l’hora de presentar-ho, es flameja una copa de rom per mullar el púding, que també es pot servir amb nata muntada.
Per cert, aquest púding també es pot fer afegint fruita confitada, en almívar o natural dins el preparat.

Cap comentari:

Publica un comentari