28 de gen. 2011

Divendres 28: jugant amb postres tèbies...

Com que a fora fa fred, avui us proposem elaborar unes postres tèbies i delicioses. La Gemma Clofent ens n'ha explicat de tots els tipus i colors, perquè pugueu triar i remenar i combinar-la amb la fruita que més us agradi.
Pel programa d'avui també hi ha passat un convidat de luxe: el Jordi Vilà, del restaurant Alkimia, que ens ha explicat quines són les claus per arribar a ser un 'cuiner Michelin': “L'estrella no ha de ser un objectiu sinó que t'ho has de prendre com un reconeixement per la feina feta. L'important és tenir il·lusió per allò que es fa, revisar sempre els resultats per anar millorant i...tenir els lavabos nets!”. Així que si voleu aparèixer a la famosa guia, ja sabeu quin és el secret ;)
Podeu recuperar aquesta entrevista i totes les receptes ben detallades i explicades al següent link (en alguns ordinadors funciona millor amb Internet Explorer més que no pas amb el Mozilla).

Clafoutis de préssec
Es pot fer amb qualsevol fruita, però sempre és millor utilitzar les que no tenen gaire aigua.
*Ingredients:
- 250 gr. de préssec en almívar
- 2 ous
- 150 ml. de llet
- 100 ml. de nata líquida
- 100 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 rajolí de licor de préssec


*Preparació:
- Untar un motlle amb mantega i farina i repartir la fruita dins el motlle.
- Fer una crema triturant amb el túrmix tots els ingredients, abocar-la sobre la fruita i coure-ho al forn a 180º durant 25 minuts.
- Servir tebi i empolsat amb sucre en pols.


Tatin de poma
En aquest cas, la Gemma ens ha recomanat que provem la de mango, però que també queden molt bones amb pinya, préssec, plàtan, combinant de pera i poma...o, fins i tot, amb albergínia! (que aleshores ens la menjaríem com a aperitiu, clar)
*Ingredients:
- 5 pomes
- 50 gr. de mantega
- 150 gr. de sucre
- 1 pessic de vainilla en pols
- 1 base de massa brisa o de full

*Preparació:
- Posar la mantega i el sucre en una paella que pugui anar al forn.
- Caramel·litzar fins que agafi un color daurat.
- Col·locar dins la paella la poma tallada a grills ben apretats, la vainilla en pols i deixar-ho coure uns 15 minuts.
- Deixar refredar una mica i redistribuir la poma de forma que no quedin forats.
- Tallar un cercle de pasta de full uns 3 cm. més gran que el diàmetre de la paella. Posar-la sobre la poma i punxar-la per evitar que pugi.
- Coure 25 minuts al forn a 180º, fins que quedi daurat.
- Deixar refredar 5 minuts i desemmotllar capgirant la paella.
- Servir tebi acompanyat de nata líquida mig muntada.

Creps tèbies de poma amb salsa de taronja
*Ingredients:
Per les creps:
- 250 ml. de llet
- 125 gr. de farina
- 50 gr. de sucre
- 2 ous
- 1 culleradeta de mantega
- 1 pessic de sal
Per la salsa:
- 1 culleradeta de mantega
- 1 poma a dauets
- 50 gr. de sucre
- 200 ml. de suc de taronja
Per farcir les creps:
- Compota de poma

*Preparació:
- Per les creps: barrejar amb el túrmix tots els ingredients i deixar-ho reposar ½ hora. Coure les creps ben fines en una paella antiadherent untada amb una mica de mantega.
- Farcir les creps amb la compota de poma.
Per la salsa:
- Posar en una paella la mantega, els daus de poma, el sucre i deixar-ho caramel·litzar una mica. Seguidament, afegir el suc de taronja i remenar bé.
- Posar-hi les creps i deixar-les coure uns segons.
- Servir les creps tèbies amb una mica de salsa per sobre.


Truita d'escarola i mongetes de Santa Pau amb romesco
El Jordi Samper, de la botiga Tast, ens ha assegurat que és més bona si es menjar el dia després de fer-la.
*Ingredients:
- 4 ous
- 250 gr. de mongetes
- 6 fulles d’escarola
- romesco generós
- anxoves o tonyina en escabetx

*Passos:
- Escaldar l'escarola (posar-la un moment en aigua bullint i ràpidament tallar la cocció amb aigua freda).
- Barrejar l'escarola amb les mongetes i els ous.
- Fer la truita i servir el plat amb una mica de salsa romesco i anxoves o tonyina en escabetx.

1 comentari:

  1. Unes postres fantàstiques, i la truita d'escarola i mongetes molt original.
    I, el que és millor, sense complicacions.

    ResponSuprimeix