29 d’oct. 2010

Divendres 29: Celebrem la castanyada!

S'acosta Tots Sants i per això hem volgut donar un dolç gust de tardor al programa d'avui. La Gemma Clofent, autora del bloc "La cuina de casa" ens ha explicat tots els secrets per elaborar uns bons panellets i també ens ha descobert la recepta d'uns dolços de tardor d'allò més originals. També hem tingut temps per posar a prova els nostres oients i regalar-los premis d'allò més suculents... Tot plegat ho podeu recuperar a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4771_36.mp3
Ah! I també us suggerim que feu un cop d'ull al bloc de la Margot , ella ha estat la guanyadora del concurs i ens ha demostrat que és una autèntica experta a la cuina!

Flam de carbassa

*Ingredients:
- 1 kg de carbassa
- 250 ml de nata líquida
- 1 branca de vainilla
- 450 grams de rovells d’ou
- 150 grams de sucre
- Caramel líquid
*Preparació:
- Coure la carbassa al forn i deixar que s’escorri bé d’aigua.
- Posar la nata amb la vainilla en un cassó. Quan arrenqui el bull, parar el foc i deixar infusionar durant 15 minuts. Barrejar la carbassa, la nata i el sucre. Afegir els rovells sense batre i barrejar bé.
- Distribuir en motlles de flam caramel·litzats i posar-ho en una safata al bany Maria al forn durant 20 minuts a 150ºC, fins que qualli. Deixar refredar i desemmotllar.


Pastís de moniato
*Ingredients:
- 400 grams de moniato
- 400 ml de llet ideal
- 130 grams de sucre morè
- 2 ous
- 1 làmina de pasta brisa
- canyella en pols

*Preparació:
- Coure el moniato al forn a 200ºC, fins que sigui tou. Pelar i reservar.
- Coure la pasta brisa 10 minuts al forn a 180ºC.
- Triturar amb el túrmix el moniato, el sucre, la llet, els ous i la canyella. Abocar-ho sobre la pasta brisa i coure-ho 30 minuts al forn a 180ºC.

2 comentaris:

  1. Els moniatos queden també molt bons si els fas fregits com si fossin patates fregides. Talladets igual que les patates i quan estan fets i els treus del foc, els hi tires la sal per sobre.
    Tasteu-los i ja veureu!

    ResponElimina
  2. Mmmm...fa molt bona pinta! Ho provarem abans que s'acabi la temporada!

    ResponElimina