30 de jul. 2010

Dimecres 28 de juliol: Sopa "harira" i brownies

HARIRA
Sopa de la cuina marroquí, molt energètica i que normalment es pren després del Ramadà, per recuperar forces.

*Ingredients:
- Aigua
- Safrà o colorant alimentari
- Llenties
- Cigrons remullats i pelats
- Pebre negre en pols
- Ceba
- Tomàquet
- Sal
- Api
- Julivert

*Passos
- Agafem un quilo de tomàquets naturals i pelats (si no, podem optar per una llauna de tomàquet triturat) i els posem en una olla gran. Hi afegim 2 o 3 cebes.
- Tallem un api i mig per la meitat, de manera que només n'aprofitem les fulles de dalt (no els talls més durs).
- Afegim també 2 matolls de julivert (els que donen a qualsevol fruiteria) i una mica de farina, per espessir la massa.
- Incorporem entre mig litre i un litre d'aigua, i també el safrà. Tot plegat, ho triturem molt bé amb la batedora de mà.
- Ho posem a foc mig/alt i després hi afegim els cigrons i les llenties, 2 grapats de sal i força pebre en pols (ingredient essencial per donar-li bon gust el plat, i que així s'assembli més a la recepta original).
- Ho deixem coure el temps necessari perquè es facin els llegums. També hi ha la possibilitat d'afegir-hi una mica de pasta (tipus fideus).
Bon profit!



BROWNIES
*Ingredients:
- 1 quilo i 1/2 de xocolata ratllada
- 200 grams de farina fluixa
- ½ litre d’oli de girasol
- 6 ous
- ½ litre d’aigua
- 350 grams de mel
- 200 grams de nous trossejades
- 250 grams de sucre moreno

*Passos
- Barrejar els ingredients líquids (oli, aigua, mel) i després afegir-hi els sòlids (xocolata, farina, o us, nous).
- Finalment, incorporar-hi el sucre moreno.
- Fornejar-ho durant 27 minuts, a 200ª (per dalt i baix).
- Refredar-ho al congelador i després fer-ne les porcions desitjades...
... queden molt bons!

Cap comentari:

Publica un comentari