10 de des. 2010

Divendres 10 de desembre: bolets...de postres!

Al programa d'avui hem descobert que podem menjar bolets de primer plat, de segon...i també de postres! La Montse Clapés ens ha explicat la recepta d'una truita dolça de camagrocs i ha aprofitat la visita per regalar-nos una torrada de llenegues amb brie que també fa molt bona pinta!

L'Ignasi Bosser, fundador de les pastisseries ArtBo, i la seva filla Marta Bosser ens han explicat les últimes novetats en dolços nadalencs "fem galetes en forma d'avet, de Pare Noël o de ninot de neu, perquè els infants les pengin a l'arbre i després se les mengin. Tenen molt èxit entre petits i grans". Tot plegat ho podeu recuperar a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_5176_36.mp3

TRUITA DOLÇA DE CAMAGROCS
*
Ingredients:
- 300 gr. de camagrocs
- 4 ous
- Sal i pebre
- Oli d’ oliva
- Sucre morè
- Rom
- Romaní

*Elaboració:
- Poseu en una copeta el rom i una branca de romaní. Deixeu-ho reposar.
- Fregiu els camagrocs amb oli, sal i pebre.
- Bateu els ous en un bol i afegiu-hi els camagrocs cuits.
- Feu quatre truites molt primetes en una paella no massa grossa. Han de quedar com una crep.
- Poseu-les en el plat de servir, afegiu-hi el sucre i una mica de rom a sobre i enceneu-les. Les podeu portar a taula encara enceses o fer aquesta operació a la taula mateix.
* Es poden acompanyar amb una mica de nata o iogurt grec.


TORRADA AMB LLANEGUES I BRIE
*Ingredients:

- 4 llesqes de pa grosses
- 400 gr. de llenegues o d’altres bolets (poden ser secs)
- 50 gr. de ceba torrada o caramel·litzada
- Tomàquet de sucar
- 8 tallets de formatge brie
- Sal, pebre, oli d’oliva i una mica de farigola o romaní.

*Elaboració
- Fregiu els bolets amb una mica d’oli, sal, pebre i les herbes .
- Enceneu el gratinador del forn.
- Torreu les llesques de pa i les suqueu amb tomàquet. A sobre hi poseu una mica de ceba torrada i els bolets.
- Repartiu els talls de brie per sobre de les llesques i les poseu a gratinar un moment al forn. Serviu-les immediatament... i bon profit!
*Pot ser un plat únic per un sopar, acompanyat d’ una amanida i i una cervesa.

GRATINAT DE FRUITS VERMELLS
Si voleu seduir els vostres comensals, amb aquesta senzilla recepta teniu l'èxit assegurat!

*Ingredients:
- Natilles comprades al supermercat / crema catalana feta a casa
- Sucre llustre
- 1 ou
- Barreja de fruits vermells (gerd, grosella, maduixetes, etc.)

*Elaboració:
- Muntem la clara a punt de neu i, suaument, la mesclem amb les natilles (en fred).
- Posem la barreja en una safata / recipients individuals que puguin anar al forn.
- Al capdamunt, hi incorporem els fruits vermells i el sucre llustre
- Ho posem al forn preescalfat a 200ºC durant 2 o 3 minuts (el just perquè es gratini el sucre)
*Es menja tebi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada