31 de des. 2010

Divendres 31 de desembre: menús de cap d'any

Al programa d'avui el Jordi Samper ens ha explicat un parell de plats amb els quals podem acomiadar el 2010 i/o donar la benvinguda a l'any que estem a punt d'estrenar. D'altra banda, el Josep Àngel Guimerà, autor del llibre 'Els dolços i els salats de Vinaròs', ens ha descobert alguns dels secrets d'aquesta recepta típica del sud de Catalunya i País Valencià.
Podeu recuperar el programa i les receptes ben explicades al següent link.

Molt bon any 2011 a tothom i fins aviat!

MAR I MUNTANYA AMB POLLASTRE I LLAGOSTINS
*Ingredients:
-6 cuixes de pollastre grans desossades
-24 llagostins
-12 cloïsses
-300 gr. bolets
Per fer la salsa de llagostins:
-1 ceba
-1 pastanaga
-1 api
-2 tomàquets
-1 porro
-½ cabeça d’alls
-½ nyora
-3 llesques de pa fregit
-Julivert
-Caps i pell dels llagostins


*Elaboració per fer la salsa:
-Tallar totes les verdures tamany bresa i les farem enrossir en una cassola.
-Pelar els llagostins i reservar la carn.
-Afegir l’aigua o brou de peix i deixar 20 minuts aprox. Colar i reservar.
Per fer les cuixes:
-Desossar les cuixes i farcir-les amb els llagostins i els bolets. Salpebrar i tornar a enrotllar.
-Disposar en una safata per anar al forn i fornejar de 35 a 40 minuts a 180º.
-Posar-hi la salsa de les gambes i deixar-ho 10 minuts més amb els llagostins i les cloïsses.
-Enretirar del forn, rectificar de sal i espessir si fora necessari.

COR DE CARXOFA AMB OU DE GUATLLA

*Ingredients:
-6 carxofes
-6 ous de guatlla
-40 gr. caviar de truita
-Oli per fregir



*Elaboració:
-Amb una puntilla, netejar les carxofes enretirant les fulles sobrants, tallant el tronc i buidant el seu interior (fent com un niu).
-Posar a fregir amb oli d’oliva fins que estigui ben torrat, posar-ho en paper secant, afegir un ou al seu interior i fornejar fins que estigui cuit.

Cap comentari:

Publica un comentari