18 de març 2011

Divendres 18: receptes molt naturals

Al programa d'avui hem descobert receptes per fer amb productes ecològics i ens hem acostat al món de les melmelades casolanes conversant amb les autores del llibre "Melmelades casolanes.80 receptes que surten bé", d'Edicions Cossetània.

El Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, ens ha explicat què és la 'mise en place' i ens ha regalat curiositats de la història de la cuina: "Abans no hi havien tovallons i els comensals es netejaven la boca amb les mateixes tovalles, que havien de penjar força de la taula". Ara, en canvi, el protocol diu que les tovalles han de sobresortir uns 40 cm. a cada banda.

Tot plegat (receptes, entrevistes i consells) ho podeu recuperar al següent link.


TIMBAL DE BARREJA D’ARROSSOS
*Ingredients:
- 350 gr. de barreja d’arrossos (basmati integral, vermell i salvatge), si pot ser ecòlogics.
- 300 gr. de shi-take
- un manat d’espàrrecs verds
- una ceba tendra
- 100 gr. de bacon, tallat petit
- salsa de soja, oli, sal i pebre.

*Elaboració:
- Poseu els arrosssos en remull durant 5 minuts.
- Bulliu l’arròs 35 minuts, més cinc de repòs. Un cop cuit, l’esbandiu amb aigua freda i quan estigui ben escorregut l’amaniu amb oli i salsa de soja. Això es pot fer el dia abans i guardar-ho a la nevera.
*Aquesta barreja també pot servir per acompanyar qualsevol tall o peix a la planxa, o unes verdures a la brasa.
- Fregiu el bacon ben petit a la paella i el reserveu.
- Treieu el greix que hagi quedat a la paella i, amb una mica d’oli, fregiu la ceba tendra tallada petita.
- Quan estigui una mica cuita, hi afegiu els bolets tallats petits i els espàrrecs a rodanxes. Cal que quedi sense aigua i ben fregidet. Tot això ho barregeu amb l’arròs.
- Per servir, agafeu una tassa o un tupper petit i feu un motlle d’aquesta barreja. Al voltant hi poseu una mica d’amanida. Hi combina molt bé un xic de salsa romesco.


PASTA AMB TOMÀQUET SEC
*Ingredients:
- 4OO gr. d'espaguetti d’all i julivert, d'alfàbrega o picants.
- 100 gr. de tomàquet sec
- unes quantes olives negres d’Aragó, tallades sense pinyol
- un gra d’all o (millor encara) uns quants alls tendres
- 50 gr. de parmesà ratllat
- oli

*Elaboració:
- Poseu els tomàquets en aigua calenta un parell d’hores i els talleu ben petits.
- En una paella, fregiu els talls de tomàquet. Afegiu-hi l’all tallat ben petit i el daureu una mica. Amb el foc apagat, afegiu les olives.
- Feu coure la pasta amb poca sal, “al dente”. Escorreu-la.
- Barregeu tot el que tenim a la paella amb la pasta. Al plat, ja ens hi posarem el formatge, qui el vulgi. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari