4 de març 2011

Divendres 4: aprenem a fer pa

Amb l'ajuda de l'Eva Flores, autora del bloc 'Ma Petite Boulangerie', avui ens hem convertit en autèntics forners i hem descobert el plaer de fer el pa a casa: "Només cal dedicar-hi 30 minuts de feina, deixar-ho reposar i posar-ho al forn" assegura l'Eva, que afegeix "gaudeixes preparant la massa i després menjant-te el pa, que queda boníssim".
El Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, ens ha explicat com conservar les verdures: "Si les volem per un consum immediat, les hem de desar en un lloc fresc, sec i protegit de la llum". També hem après a podar arbres a l'hort del Ramon i hem descobert Catalunyam, una iniciativa de l'Associació Catalana de Productors Agraris i Comerciants de la Terra per reivindicar els productes catalans.

Tot plegat, receptes i entrevistes, ho podeu recuperar al següent link (en alguns ordinadors la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer)

RECEPTA BÀSICA DE PA
*Ingredients
- 500 gr. de farina de força
- 300 gr. d'aigua
- 10 gr. de sal
- 10 gr. de llevat fresc o 2 gr. de llevat sec (una culleradeta)

*Elaboració (a mà)

- En un bol col.loquem la sal, la farina, el llevat (que desfarem i barrejarem amb la farina) i l'aigua. Remenem amb una rasqueta o una cullera de fusta fins que tots els ingredients estiguin incorporats.
- Posem la massa sobre la superficie de treball i l'amassen fins que sigui llisa i elàstica.
- Cobrim la massa amb un drap per tal que no s'assequi i la deixem reposar fins que dobli el seu volum (1 hora aproximadament).
- Li donem forma al pa (de bola, de barra, de batard...) i la tornem a deixar reposar fins que dobli el seu volum (1 hora aproximadament).
- Coem el pa en un forn preescalfat a 230º durant 45 minuts. Per aconseguir el vapor inicial necessari: o bé vaporitzem aigua amb un spray o bé col.loquem un recipient amb aigua al forn mentre l'escalfem. És important que el pa només tingui escalfor a baix.
- Deixem refredar completament el pa sobre una reixeta i...nyam nyam!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada