8 d’abr. 2011

Diendres 8 d'abril: pastisseria orgànica

Avui, amb molt de gust, hem descobert un nou tipus de dolços: els vegans (fets amb productes només de procedència vegetal). Ens els ha presentat la pastissera canadenca Sonya Biernath, qui assegura que "els dolços vegans poden ser més bons i gustosos que els convencionals. A més, en pot menjar tothom, també els al·lèrgics als ous".
El Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, ens parla de les "elaboracions davant del client" i ens anima perquè acabem els nostres plats just davant dels comensals: "un steak tartare acabat de preparar a la taula és molt més bo que si te'l serveixen a la cuina". Conversem també amb els autors de dos blocs de cuina que podrien ser complementaris: 'El bloc de la mami' i 'Sí mama, menjo bé'.

Podeu recuperar-ho, tot plegat, al següent link (en alguns ordinadors, la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer).

Ganache de xocolata per cupcakes
*Ingredients:
- 176 ml. de crema per cuinar o batut de soja
- 340 gr. xocolata negra (entre 50 i 70 %)

*Elaboració:
- Barreja els ingredients en una olla, a foc baix-mig.
- Quan s'hagin fos, trasllada-ho a un bol i deixa que s’endureixi unes hores a la nevera. (Paciència perquè a vegades això costa molt de temps; potser el millor és fer-ho la nit abans).

Cupcakes d’ametlla
*Ingredients:
- 1 cullerada de vinagre de poma, vinagre de vi o suc de llimona.
- 243 gr. de llet (de soja, arròs, ametlles)
- 100 gr. de farina de pstisseria
- 28 gr. d'ametlla mòlta
- 5 gr. de bicarbonat sodi
- 4 gr. de llevat en pols
- 5 gr. de sal
- 5 gr. de maizena
- 100 gr. de sucre
- 70 gr. d'oli de girasol
- 2 cullerades d'Amaretto

*Elaboració:
- Barregem la llet amb el vinagre i ho deixem reposar.
- Mesclem tots els incredients secs (farina, ametlla, bicarbonat, llevat, sal, maizena) i ho reservem.
- En un altre bol barregem el sucre, l'oli de girasol, l'Amaretto i la barreja de llet amb vinagre. Ho batem durant 2 minuts a mà o amb la batedora elèctrica.
- Afegim la mescla d'ingredients secs a la barreja interior i ho batem tot plegat, amb força, durant uns 20 segons. Raspem els costats del bol i ho tornem a batre durant 20 segons més.
- Repartim la massa en 12 motlles, prèviament untats amb margarina.
- Ho posem al forn, prèviament escalfat a 180 graus, entre 17 i 20 minuts.
- Quan s'hagin refredat, repartim la ganache sobre els cupcakes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada