
El Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, ens ha proposat un menú homenatge a Ràdio Sabadell i amb l'Abel Mariné, catedràtic de nutrició i bromatologia, hem descobert fins a quin punt ens hem de creure les dates de caducitat que apareixen en molts productes.
Tot plegat, receptes, entrevistes i trucs, ho podeu recuperar al següent link (en alguns ordinadors, la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer).
Fondant
*Ingredients:
-mitja tassa de glucosa (es pot comprar en pastisseries o botigues especialitzades)
-1 quilo de sucre
-¼ de tassa d'aigua
-2 cullerades de glicerina (es pot demanar a la farmàcia, indicant que ha de ser comestible)
-1 cullerada i mitja de gelatina en pols (sense sabor)
-colorants en pols (per exemple, de la marca Wilton)
*Elaboració:

-Posem l'aigua al bany maria i hi desfem la gelatina.
-Fora del foc, hi afegim la glicerina i la glucosa.
-Hi anem incorporant el sucre, fins que la massa sigui consistent.
-Ho traiem del bol i ho deixem reposar (6-8 hores), embolicat en paper transparent i a temperatura ambient.
-Per afegir-hi el colorant, utilitzem un escuradents: tenyim l'escuradents i després punxem la massa i ho anem amassant perquè es barregi.
-A continuació, i treballant amb les mans, només es tracta de ser originals (i manetes) per anar creant totes les figures que vulguem! Ànims artistes!
Fondant. Versió fàcil
*Ingredients:
-300 grams de núvols de sucre (les clàssiques llaminadures)
-600 grams de sucre glaç (sempre és el doble de quantitat que de núvols de sucre)
*Elaboració:
-Humitegem els núvols de sucre amb una mica d'aigua.
-Els escalfem al microones fins que es fonguin. Compte perquè cal fer-ho minut a minut (es cremen fàcilment!).
-Quan estigui desfet, hi anem afegint el sucre glaç i ho anem amassant fins que quedi una pasta consistent.
-Ho emboliquem amb paper transparent i ho deixem reposar, a temperatura ambient, unes 6-8 hores.
-Quan l'hàgim d'utilitzar per fer figures, l'escalfem 3-4 segons al microones (perquè sigui més flexible).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada