3 de juny 2011

Divendres 3 de juny: postres fresques i senzilles

La Gemma Clofent, autora del bloc "La cuina de casa", ens ha descobert receptes senzilles i fresques per aquest estiu. El Josep Maria Pàrraga, de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, ens explica com tenyir el nostre menú de blaugrana amb pebrots, tortitas Messicanas amb salsa Panchovilla i que Piquen, magret d'ànec de la masia i Lionelsses. Ens acomiadem del pagès Ramon Figueras, que ens explica com hem de triar la fruita: "És important que les peres tinguin la cua encara verda i tendra".

Receptes i entrevistes ho podeu recuperar al següent link (en algun ordinador la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer).

PÚDING FRED DE MADUIXES
*Ingredients:
(per un motlle de Plum Cake)
-1 sobre de gelatina Royal del gust que vulgueu
-600 ml. de suc de fruita que lligui amb la gelatina
-200 ml. de nata líquida
-15 melindros (o “sobaos”)
-Caramel líquid

Preparació:
-Escalfar 200 ml. de suc. Dissoldre-hi la gelatina i afegir-ho a la resta del suc.
-Afegir la nata líquida i remenar bé.
-Untar un motlle de Plum Cake amb caramel líquid.
-Cobrir-lo amb una capa de melindros i abocar una part del líquid amb la gelatina.
-Posar una segona capa de melindros i líquid.
-Posar una tercera capa de melindros i cobrir amb la resta del líquid. És important que els melindros quedin ben impregnats.
-Posar-ho a la nevera fins que qualli (4-5 hores aproximadament)
-Desemmotllar capgirant el pastís i servir fresquet.


PANACOTTA DE TOFFEE
*Ingredients: (per 4 motlles individuals)
-250 ml. de llet
-250 ml. de nata líquida
-18 caramels Werther’s Original
-3 fulles de gelatina

*Preparació:
-Escalfar en un cassó la llet, la nata i els caramels, remenant fins que es desfacin els caramels.
-Hidratar la gelatina en aigua freda.
-Afegir la gelatina escorreguda. Barrejar bé i repartir en motlles individuals.
-Deixar a la nevera fins que qualli (4-5 hores aproximadament).
-Desemmotllar i servir ben fresquet decorat amb nata muntada.


PASTÍS DE CAFÈ
*Ingredients:
-100 gr. de llet condensada
-150 gr. de llet normal
-3 iogurts de cafè (o naturals, i aleshores en comptes de 3 hi posem 4 cullerades de cafè)
-1 culleradeta de cafè soluble
-1 sobre de quallada Royal

*Preparació:
-Posar tots els ingredients en un cassó al foc i remenar contínuament fins que faci la primera bombolla de bullir.
-Abocar en un motlle de silicona i deixar refredar.
-Reservar a la nevera fins el moment de servir.
-Desemmotllar capgirant el pastís i servir fresquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada