17 de juny 2011

Divendres 15: acomiadem la temporada amb receptes de luxe!

A l'últim programa de la temporada alguns dels col·laboradors ens regalen les seves millors receptes d'estiu i ens confessen les seves "temptacions culinàries" ;)
El Juan Manuel Prieto, la Montserrat Artigas i la Montse Clapés també ens descobreixen els seus restaurants preferits i ens assessoren sobre quins són els estris de cuina més "imprescindibles".

Com no podia ser d'altra manera, ens acomiadem del Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, i amb el restaurador francès François Foie Gras descobrim si la famosa guia Michelin ens converteix (o no) en el primer programa de ràdio en rebre la seva prestigiosa estrella.

Tot plegat, com sempre, ho podeu recuperar al següent link.

...Seguirem informant! Però, de moment, MOLT BON ESTIU A TOTHOM!

BOLES DE MELÓ AMB GELATINA D’OPORTO I PINYONS TORRATS
*Ingredients:
-Mig meló
-80 gr. de pinyons torrats
-50 gr. de sucre
-100 cc. d’oporto o moscatell
-Llavors de sèsam torrat
-Fulles de menta
-2 làmines de gelatina

*Elaboració:
-Poseu la gelatina en remull, l’escorreu i la desfeu en una mica d’Oporto calent. -Tot seguit, la barregeu amb la resta de vi i ho poseu en un recipient planet, que qualli. Posteriorment ho tallarem a dauets.
-Feu un almívar ben claret amb els 50 gr de sucre i una tasseta petita d’aigua. -Bulliu-lo uns tres minuts. Quan sigui fred, hi poseu boletes de meló i unes fulles de menta i ho deixeu macerar a la nevera.
-Munteu la copa posant boles de meló, daus d’Oporto i una mica de suc de la maceració.
-A última hora, poseu-hi el sèsam i els pinyons torrats i.... bon profit!!

ROTLLE DE PURÉ DE PATATES FARCIT DE REMENAT DE GAMBES, ESPÀRRECS DE BOSC I OU
*Ingredients:
-2 sobres de puré de patates
-2 ous
-½ quilo de gambes petites pelades
-1 manat d'espàrrecs de bosc
-1 all
-8 fulles de julivert
-sal, pebre, safrà
-1 cullerada de pinyons torrats
-2 cullerades de salsa de tomàquet
-¼ de litre de maionesa
-2 pastanagues grans ratllades

*Elaboració:
-Preparem el puré de patates amb llet, maionesa i un rovell d'ou.
-Un cop fet, l'escampem sobre un drap humit deixant-lo a la mida del rotlle.
-Preparem el remenat fregint els espàrrecs i les gambetes. i els afegirem les espècies, l'all picat i el julivert tallat. Posem els pinyons i batem els ous, fent un remenat amb tot plegat.
-Afegim la salsa de tomàquet a la mescla anterior i l'utilitzem per farcir el rotlle. El tanquem amb l'ajuda del drap humit, ho posem en una plata i hi incorporem la maionesa per sobre. Ho decorem amb pastanaga ratllada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada