31 de maig 2011

Més receptes premiades a Medievàlia

A continuació pengem les receptes que encara ens quedaven pendents del concurs de cuina de Medievàlia. Bon profit!

4t premi: GUATLLES EN FULLA DE PARRA O COL AL XACOLÍ, d’Haizea Alberdi i Esmeralda González
*Ingredients:
-5 guatlles
-5 talls de cansalada
-10 fulles de parra o col
-5 manats de créixens
-suc d’una llimona
-400 cc de xacolí
-200 cc d’oli
-caldo blanc de gallina
-sal
-gingebre
-pebre

*Elaboració:
-Netejar, flamejar i rentar les guatlles. Assecar-les i reservar els fetges i cors.
-Salpebrar i afegir el gingebre a les guatlles.
-Ruixar-les amb suc de llimona, recobrir-les amb la cansalada i a sobre posar-hi les fulles de parra o col.
-Ho passem per oli calent, per marcar-les. En una cassola, amb el caldo blanc i el xacolí, ho deixem coure durant 1 hora a foc lent.
-Se saltegen els menuts i els passem pel morter. Ho barregem amb el xacolí i ho deixem a la cassola durant 10 minuts més.


5è premi: BUNYOLS DE FIGA, de Francesc Bertomeu i Montse Ferrer
*Ingredients:
-1 llimona
-100 cc d’anís
-400 cl d’aigua
-500 gr. de farina
-200 gr. de figues seques
-oli d’oliva per fregir
-sucre

*Elaboració:
-Es fa una massa líquida amb l’anís, l’aigua, la farina i la llimona
-Es tira cada una de les figues dins de la massa, per arrebossar-la, i després es fregeixen en oli roent.
-Finalment, s’ensucren a gust del consumidor.

Cap comentari:

Publica un comentari