20 de maig 2011

Receptes premiades a Medievàlia

Primer premi:XAI AMB CARGOLS, de Carolina Causanillas
*Ingredients pel xai a la cassola:
-1 kg. de xai
-2 cebes grans
-1 porro
-2 pastanagues
-1 cabeça d’alls sense pelar
-1 culleradeta de cúrcuma
-1 branca de canyella
-pebre
-safrà
-sal
-oli

*Ingredients pels cargols
-½ kg. de cargols nets i desbabats
-1 litre d’aigua
-1 branca de farigola
-1 branca de sajolida
-1 branca de romaní
-1 fulla de llorer
-sal
-pebre

*Ingredients per la picada

-6 ametlles
-6 avellanes
-10 pinyons
-1 llesca de pa fregit
-1 all
-julivert

*Elaboració:
-Fregim el xai a la cassola i el retirem.
-Afegim la ceba talladeta i la deixem confitar ¼ d’hora a foc lent. Afegim el porro, la pastanaga i els alls sense pelar i ho deixem coure ¼ d’hora més.
-Seguidament, hi afegim el xai que teníem retirat, la sal i la resta d’espècies. Ho deixem 30 minuts a foc lent.
-Mentrestant, preparem els cargols en una olleta. Amb el litre d’aigua freda i tots els ingredients, esperem que els cargols treguin la banya per encendre el foc i ho deixem bullir durant ¼ d’hora.
-Escorrem els cargols i reservem un cullerot de caldo.
-Afegim els cargols a la cassola de xai amb el caldo que hem reservat i ho deixem fent xup-xup durant 30 minuts a foc lent.
-Mentrestant, farem la picada al morter i l’afegirem a la cassola durant l’últim quart d’hora.


Segon premi: CANELÓ D’ÀNEC CONFITAT AMB POMA I FRUITES DEL BOSC, d’Àlex Urpí
*Ingredients:
-ànec
-poma
-ceba
-dàtils
-figues
-mores
-cireres
-fetge de pollastre
-formatge
-mel
-gingebre
-canyella
-julivert
-fruits secs
-verdures
-tòfona

*Elaboració:
-Escaldem les làmines de poma i les anem sobreposant per crear el futur caneló.
-Les farcim amb el fetge, figues, dàtils, ànec esqueixat i confitat i la mel.
-Enrotllem la farça amb la poma, ajudant-nos amb un drap.
-Tot seguit, preparem la salsa amb la ceba caramel·litzada, fruits del bosc i suc de magrana. Ho triturem i rectifiquem.
-Saltegem les verdures i la tòfona i ratllem fruits secs per decorar.


Tercer premi: TRUITA DOLÇA, de Josefina Puig
*Ingredients:
-ous de gallina
-pomes
-sucre
-sal
-llimona
-mantega
-llet d’ametlla
-farina d’arròs
-nous
-aiguanaf
-peres
-oli
-mores

*Elaboració:
-Pelar la fruita i tallar-la a trossos. La humitegem amb un raig de llimona
-En una paella amb una mica de mantega, abocar-hi la fruita i enrossir-la. Hi afegim les mores, el sucre i un raig d’aiguanaf.
-Espessar la llet d’ametlles amb la farina d’arròs i ho afegim a la mescla anterior.
-Separar les clares dels rovells d’ou i muntar-les a punt de neu.
-Batre els rovells amb el sucre i barrejar-ho amb les clares muntades.
-En una paella, a foc lent i amb una mica d’oli, abocar-hi els ous.
-Una vegada cuita, posar-hi les fruites i les nous i plegar la truita sobre si mateixa.
-Posar-ho en una safata, espolsar-hi sucre pel damunt i, si es vol, un petit raig d’aiguanaf.

Cap comentari:

Publica un comentari