5 de maig 2011

Divendres 6 de maig: senzill i original

Sabíeu que als restaurants de luxe hi treballa un cuiner per cada client? Ens ho ha explicat el Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch. Amb ell hem parlat de la importància d'organitzar els professionals d'una cuina i hem descobert que "el cap de cuina és el que porta el barret més alt i acostuma a estar prop dels fogons", assegura el Josep Maria.
El pagès Ramon Figueras ens ha donat trucs per identificar les cireres més fresques i bones del mercat i la Maria Antònia Sostres ens ha regalat tres receptes senzilles i originals.

Podeu recuperar les entrevistes i receptes ben explicades al següent link (en alguns ordinadors, la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer)

AMANIDA GOURMET

Recepta molt senzilla, digestiva i original.

*Ingredients (per 4-5 persones):
- ½ col blanca
- oli d’oliva
- pinyons
- llimona
- bacon

*Elaboració:
- Ratllem la col blanca (crua) amb la mandolina, i la ruixem amb una mica de suc de llimona.
- Amb una mica d’oli d’oliva, fregim els pinyons i el bacon en una paella.
- Barregem la col amb els pinyons i el bacon, i ho deixem refredar uns 5 minuts, aproximadament.

AMANIDA GOURMET

BACALLÀ GRATINAT PERFUMAT AMB MEL
*Ingredients:
- bacallà (millor dessalat i sense espines)
- espinacs
- sal
- nou moscada
- mantega
- farina
- 2 cullerades de mel
- formatge tipus gouda per ratllar

*Elaboració:
- Bullim els espinacs, els escorrem bé i els deixem refredar.
- Enfarinem el bacallà i el fregim (al punt just). Ho reservem.
- Engrassem una safata que pugui anar al forn amb una mica de mantega, hi fem un llit d’espinacs i a sobre hi posem el bacallà.
- Fem una beixamel mitjanament espessa i a l’últim moment hi afegim 2 cullerades soperes de mel.
- Napem el bacallà amb la beixamel, hi posem el formatge ratllat i ho posem una estona al forn perquè s’acabi de fer i es gratini.

CREMA CATALANA (VERSIÓ FÀCIL)
*Ingredients:
- 1 litre de llet
- 250 gr. de sucre
- 1 cullerada sopera de maizena
- 2 barres de canyella
- la pell d’una llimona
- 8 rovells d’ou i 1 clara

*Elaboració:
- Barregem els ous amb el sucre.
- Diluïm la maizena amb una mica de llet i ho afegim a la mescla anterior, juntament amb la resta de la llet. Ho podem passar, tot plegat, per la batedora elèctrica.
- Hi incorporem la pell de llimona i la canyella.
- Ho posem a foc mitjà durant 10 minuts (escassos), i ho anem remenant. Quan ho traiem del foc, seguim remenant durant una estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada