27 de maig 2011

Divendres 27: amanides per combatre la calor

El Juanma Prieto, sabadellenc aficionat a la cuina i la salut, ens ha explicat com preparar amanides originals i refrescants: el tabulé, l'empedrat, la d'escalivada i la de salmó, taronja i fonoll, una combinació que “pot fer una mica de por, però el resultat és fantàstic”.

El Manel Puigverd, cap de sala de Les Cols, ens descobreix un original pícnic que serveixen en aquest restaurant premiat amb 2 estrelles Michelin: “Per 30€ us donem un cistell amb menjar de primera qualitat i una manta, per gaudir de l'àpat en plena natura”. Al concurs amb els oients descobrim quin és l'origen del pastís Sacher: es va inventar a Suïssa? Àustria? Santa Coloma de Gramenet?

Tot plegat, recpetes i entrevistes, ho podeu recuperar al següent link (en alguns ordinadors, la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer).

AMANIDA D'ESCALIVADA:
*Ingredients:
-escalivada (feta amb les verdures que cadascú prefereixi)
-tonyina
-escarola
-cebollí
-oli
-sal

*Elaboració:
-Netegem l'escarola i la tallem a trossets. El mateix fem amb l'escalivada.
-Barregem l'escarola amb l'escalivada i la tonyina.
-Ho amanim amb una mica d'oli i cebollí.

EMPEDRAT
*Ingredients:
-mongetes seques cuites (o un altre llegum)
-tomàquet
-pebrot
-ceba
-olives negres
-oli
-sal
-vinagre de poma

*Elaboració:
-Tallem els ingredients a trossets petits i els barregem amb el llegum.
-Ho amanim amb una vinagreta de poma.

TABULÉ
Podríem dir que és la versió àrab de l'amanida de pasta i es recomana preparar-la el dia abans de menjar-la.

*Ingredients:

-cuscús
-tomàquet
-cogombre
-ceba
-julivert
-menta
-sal
-oli

*Elaboració:
-Coem el cuscús i el deixem refredar.
-Tallem la resta d'ingredients a trossets petits, i els barregem amb el cuscús.
-Ho amanim amb sal, oli, menta i julivert.
-També s'hi poden afegir altres ingredients opcionals, com les panses, una mica de carn, etc.

AMANIDA DE SALMÓ
*Ingredients:
-salmó fumat
-taronja
-bulb de fonoll
-vinagreta de gerds o dolça

*Elaboració:

-Tallem la taronja a tall viu i el fonoll en juliana
-Es pot servir fent un llit de tronja, fonoll i salmó o en forma de pintxo (tots els ingredients puxats)
-Es recomana acompanyar-ho amb vinagreta de gerds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada