16 de des. 2010

Divendres 17 de desembre: dolços de nadal...molt originals!

Fa una setmana vam aprendre que podem menjar bolets de postres i avui hem descobert que també hi ha canelons dolços! Ens n'ha explicat la recepta la Gemma Clofent, autora del blog “La cuina de casa". El Jordi Samper, en canvi, ens ha ensenyat a preparar unes delicioses i senzilles croquetes de tofu.
L'Anna Tenllado, codirectora de la revista Olivi, ens ha descobert algun dels secrets d'aquesta nova publicació: "Hi ha molta gent que no acaba de saber com pronunciar el nom de la revista. Olivi és el resultat d'unir l'oli i el vi, dos dels productes de la dieta mediterrània i els principals protagonistes de la nostra publicació".
Tot plegat (receptes i entrevistes) podeu recuperar-ho al següent link.

Copa de torró amb sorpresa de xocolata
*Ingredients:
- 300 gr. de torró de xixona
- 250 ml. de nata per muntar
- 50 ml. de llet
- 50 gr. de sucre
- 2 fulls de gelatina
- 1 natilla de xocolata

*Preparació:
- Hidratar la gelatina en aigua freda.
- Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina escorreguda.
- Triturar amb el túrmix el torró, el sucre i la llet amb la gelatina, fins que quedi ben fi.
- Semi muntar la nata i afegir-la amb suavitat al puré de torró.
- Omplir les copes amb la barreja fins a la meitat, posar una cullerada de natilla a dins i acabar-les d’omplir procurant que no es vegi la xocolata.
- Reservar a la nevera fins que qualli, decorar i servir ben fresqueta de nevera.


Flam de torró amb mascarpone i Amaretto
*Ingredients:
- 300 gr. de torró de xixona
- 400 ml. de llet
- 5 ous
- 100 gr. de formatge mascarpone
- 100 gr. de sucre
- un rajolí d’Amaretto
- caramel líquid pel motlle

*Preparació:
- Triturar amb el túrmix tots els ingredients.
- Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat.
- Coure-ho al bany Maria al forn a 170º durant una hora.
- Deixar refredar i desemmotllar.
- Decorar i servir ben fresquet, amb una mica de nata muntada.


Canelons de torró de crema farcits de nata
*Ingredients:
- una barra de torró de crema cremada
- nata per muntar
- sucre

*Preparació:
- Tallar el torró en talls de 2 cm. de gruix. Estirar-lo amb un corró fins a obtenir una làmina ben fina de forma rectangular.
- Muntar la nata amb una mica de sucre.
- Posar la nata muntada al mig de la làmina de torró i enrotllar-la com si fos un caneló.



CROQUETES DE TOFU
Recepta per “dignificar el tofu”, un ingredient oriental una mica “insípid”, segons ens ha confessat el mateix Jordi Samper, de la botiga Tast.
*Ingredients:
- tofu
- brots de soja (millor que sigui en fresc)
- pastanagues
- salsa de soja (1 cullerada sopera per 4 persones)
- clara d’ou
- llavors de sèsam

*Preparació:
- Barregem tots els ingredients (excepte la clara d’ou), en cru, i els triturem amb el braç elèctric.
- Muntem la clara a punt de neu i la incorporem, molt suaument, a la mescla anterior.
- Escalfem oli d’oliva en una paella.
- Amb dues cullerades anem donant forma a les croquetes i les posem a la paella (també les podem treballar amb les mans, mullades amb aigua).
- Fregim les croquetes per les dues bandes, les posem en paper secant/absorbent i...llestos!
*A l’hora de menjar, es pot posar una mica de salsa de soja en un platet i anar-hi sucant les croquetes (amb els bastonets orientals si us hi atreviu!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada