3 de des. 2010

Divendres 3 de desembre: propostes sorprenents i originals...

"Si ets l'amfitrió i prepares un tiramisú de magrana, et marques un punt", assegura el Juan Manuel Prieto, sabadellenc i amant de la cuina saludable. Ell mateix ens dóna l'exclusiva d'un plat que ha acabat de crear tot just aquesta setmana: una curiosa combinació de galets i escudella de Nadal convertits en una mena de canelons que també podrien servir per Sant Esteve... En qualesvol cas, aquí el dia no és l'important sinó que el realment interessant és atrevir-se i provar aquesta original recepta. Per cert, que si voleu compartir receptes a la xarxa us convidem a unir-vos a Receptes.cat: avui hem parlat amb el seu responsable, Jordi Barreda, i ens n'ha explicat tots els "secrets"...
Tiramisú de magrana
*Ingredients:
- 2 magranes
- 400 gr. de mascarpone
- 200 gr. de nata muntada
- 2 ous
- 100 gr. de sucre
- suc d’una llimona
- vi dolç (moscatell, mistela o Pedro Ximenez)
- melindros o pa de pessic

*Elaboració:
- Desgranem les magranes i les posem en un bol amb una cullerada de sucre i el suc de la llimona. Deixem reposar al frigorífic durant 15 minuts.
- Elaborem una crema batent el mascarpone, els ous, la resta del sucre i unes gotes de vi dolç.
- Afegim la magrana a la crema de mascarpone i després hi incorporem la nata muntada (mesclant-ho suaument per mantenir una textura mes cremosa).
- A l’hora de presentar-ho: col·loquem en una copa de postres (o got) una base de melindros mullats amb vi dolç i a sobre hi posem la crema amb la magrana. Al capdamunt, hi afegim uns grans de magrana per decorar.

Galets farcits d’escudella
*Ingredients:
- 250 gr. de galets grans
- 500 ml. de caldo de pollastre i verdures
- 1 patata mitjana
- 1 branca d’api
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 250 ml. de llet
- 30 gr. de mantega
- 2 cullerades de farina
- nou moscada
- encenalls de pernil ibèric
Per la pilota (orientatiu)
- 400 gr de picada de vedella i porc
- 40 gr. pinyons
- 2 llesques de pa de motlle (desfetes amb un raig de llet)
- 1 ou
- julivert fresc

*Elaboració:
- Bullir el galets la meitat de temps que recomani el fabricant, i tallar la cocció amb aigua gelada. Escalfar el forn a 180º C.
- Preparar la pilota barrejant tots el ingredients, i salpebrar-la.
- Farcir els galets amb la pilota i col·locar-los en una safata de forn.
- Cuinar les verdures amb el caldo durant uns 35 min.
- Una vegada estiguin bullides les verdures, retirar-les del caldo de cocció i passar-les per la batedora (es pot afegir una mica del caldo per facilitar el triturat). Reservar la resta del caldo.
- A la mateixa olla, desfer la mantega i afegir la farina i les verdures triturades tot fent servir un batedor. Quan la barreja agafi cos, afegir-hi la nou moscada i la llet de mica en mica, i per últim una mica més del caldo fins que la beixamel quedi força lleugera .
- Cobrir els galets amb la beixamel i posar-los al forn, prèviament escalfat, entre 35 i 40 minuts. A mitja cocció, afegir els encenalls de pernil ibèric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada