11 de febr. 2011

Divendres 11: Cal tenir ous

El programa d'avui l'hem dedicat als ous. Amb el Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, hem descobert com tractar aquest producte per no córrer riscos: "És important trencar la closca amb un recipient diferent al que utilitzarem per manipular l'ou, per evitar possibles contaminacions".
La Montserrat Artigas ens ha explicat receptes d'aprofitament i el Jordi Samper, del Tast, ens ha acabat de posar la mel als llavis: trinxat de patata amb ous i pernil de gla! Una gustosa temptació...
Tot plegat, receptes i entrevistes, ho podeu recuperar al següent link (en alguns ordinadors funciona millor amb Internet Explorer).

TRUITETES D'APROFITAMENT

*Ingredients:
-6 ous
-1/4 de quilo de carn rostida o de la carn del caldo (pilota, botifarra negra, peu de porc, pollastre, etc.)
-50 gr. de pinyons
-1/4 de litre de beixamel
-2 cullerades de salsa de tomàquet
-100 grams de formatge ratllat
-1 cullerada de mantega per gratinar.

*Passos:
-Piquem la carn juntament amb els pinyons (que prèviament els haurem torrat a la paella). Reservem.
-Batem un ou. En una paella petita hi posem una mica d'oli i hi posem una cullerada d'ou (com si féssim una crep). Anem fent així, successivament, fins que tinguem tot l'ou fet.
-Farcim les truitetes com si fossin canelons i les posem en una safata que pugui anar al forn.
-Les cobrim amb la beixamel barrejada amb la salsa de tomàquet, i també amb el formatge i la mantega. Gratinem i bon profit!


TORRADES DE SANTA TERESA
*Ingredients:
-1 copa d'anís
-1 barra de pa, seca, tallada a llesques fines d'1 cm. de gruix
-2 rovells d'ou
-1/4 de litre de llet
-sucre i canyella
-oli per fregir

*Passos:
-Remenem bé la llet, els rovells d'ou i l'anís.
-Posem les llesques de pa a la barreja anterior, perquè s'empapin bé, i després les escorrem.
-Fregim el pa en oli abundant, el passem pel sucre (per totes dues bandes) i el posem sobre paper absorbent.
-Espolsem les torrades amb una mica de canyella.
*En comptes de pa, també es pot utilitzar brioix o borregos del Sant Pare.



TRINXAT DE PATATA AMB OUS FERRATS I PERNIL DE GLA
*Ingredients:
-4 ous
-3 patates grans
-80 gr. de pernil gla

*Passos:
-Tallar les patates tipus palla i fregir-les.
-Fregir els ous.
-Posar les patates, els ous i els encenalls de pernil en un bol. Amb una forquilla i un ganivet ho esmicolem tot i ho servim en plat... S'ha de menjar calent i és boníssim!

*També es pot substituir el pernil per pebrot del Padró, 'xistorra', formatge Gruyère, sobrassada, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada