El programa d'avui l'hem dedicat als ous. Amb el Josep Maria Pàrraga, responsable de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch, hem descobert com tractar aquest producte per no córrer riscos: "És important trencar la closca amb un recipient diferent al que utilitzarem per manipular l'ou, per evitar possibles contaminacions".
La Montserrat Artigas ens ha explicat receptes d'aprofitament i el Jordi Samper, del Tast, ens ha acabat de posar la mel als llavis: trinxat de patata amb ous i pernil de gla! Una gustosa temptació...
Tot plegat, receptes i entrevistes, ho podeu recuperar al següent link (en alguns ordinadors funciona millor amb Internet Explorer).
TRUITETES D'APROFITAMENT
*Ingredients:-6 ous
-1/4 de quilo de carn rostida o de la carn del caldo (pilota, botifarra negra, peu de porc, pollastre, etc.)
-50 gr. de pinyons
-1/4 de litre de beixamel
-2 cullerades de salsa de tomàquet
-100 grams de formatge ratllat
-1 cullerada de mantega per gratinar.
*Passos:
-Piquem la carn juntament amb els pinyons (que prèviament els haurem torrat a la paella). Reservem.
-Batem un ou. En una paella petita hi posem una mica d'oli i hi posem una cullerada d'ou (com si féssim una crep). Anem fent així, successivament, fins que tinguem tot l'ou fet.
-Farcim les truitetes com si fossin canelons i les posem en una safata que pugui anar al forn.
-Les cobrim amb la beixamel barrejada amb la salsa de tomàquet, i també amb el formatge i la mantega. Gratinem i bon profit!
TORRADES DE SANTA TERESA
*Ingredients:
-1 copa d'anís
-1 barra de pa, seca, tallada a llesques fines d'1 cm. de gruix
-2 rovells d'ou
-1/4 de litre de llet
-sucre i canyella
-oli per fregir
*Passos:
-Remenem bé la llet, els rovells d'ou i l'anís.
-Posem les llesques de pa a la barreja anterior, perquè s'empapin bé, i després les escorrem.
-Fregim el pa en oli abundant, el passem pel sucre (per totes dues bandes) i el posem sobre paper absorbent.
-Espolsem les torrades amb una mica de canyella.
*En comptes de pa, també es pot utilitzar brioix o borregos del Sant Pare.
TRINXAT DE PATATA AMB OUS FERRATS I PERNIL DE GLA
*Ingredients:
-4 ous
-3 patates grans
-80 gr. de pernil gla
*Passos:
-Tallar les patates tipus palla i fregir-les.
-Fregir els ous.
-Posar les patates, els ous i els encenalls de pernil en un bol. Amb una forquilla i un ganivet ho esmicolem tot i ho servim en plat... S'ha de menjar calent i és boníssim!
*També es pot substituir el pernil per pebrot del Padró, 'xistorra', formatge Gruyère, sobrassada, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada