7 de gen. 2011

Divendres 7 de gener: any nou, dieta nova

Amb molt de gust els reis ens han portat receptes i consells per digerir els tiberis nadalencs tot preparant receptes saludables, però també divertides i gustoses. El Juan Manuel Prieto, el nostre "assessor" en temes de dietètica, ens donava aquestes pautes: "Després dels excessos, i durant uns dies, és aconsellable prescindir de carns i làctics. Les proteïnes les podem obtenir a través dels llegums, que també són molt beneficiosos i a vegades els tenim oblidats".
Per cert, els reis us han portat carbó? Si teniu curiositat per saber de què està fet el famós carbó de sucre, cliqueu el següent link, on podeu recuperar tot el programa d'avui. 55 minuts de ràdio on no hi ha faltat el nostre particular "concert de cap d'any".


ARRÒS INTEGRAL AMB CARXOFES i ESPÀRRECS DE MARGE
*Ingredients:
-250 gr. arròs integral
-500 gr. carxofes en conserva
-1 manat d’espàrrecs de marge
-1 pastanaga
-250 ml. brou de verdures
-Oli d’oliva
-Alguna espècie al gust (farigola, orenga, julivert,…)
-Opcional: un raig de llet desnatada

*Elaboració:
- Bullim l’arròs. Compte perquè l’integral canvia molt el temps de cocció segons la marca, però la idea és que bulli fins que faltin 5 minuts de cocció.
- Tallem les carxofes, els espàrrecs i la pastanaga i ho saltem tot amb un raig d’oli d’oliva.
- Quan les verdures comencin a daurar-se, hi afegim l’arròs, el brou i ho especiem. Ho deixem 5 minuts i ja estarà llest!
*Si es vol una textura de “risotto” podem afegir una mica de llet desnatada i posar-hi una mica menys de brou.

MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA
*Ingredients:
-300 gr. de torró de xixona
-4 rovells d’ou
-250 ml. crema de llet
-750 ml. nata semi muntada
-100 gr. de mel
-12 gelatines o 50 gr. en pols

Per fer la pasta sablée:
-250 gr. farina
-125 gr. mantega
-2 cullerades de sucre
-Aigua

*Elaboració:
-En una cassola posem el torró desfet en trossos, la crema de llet, la mel i els rovells. Ho posem al forn fins que es desfacin els ingredients i ho reservem.
-Posar les fulles de gelatina en aigua freda perquè s’estovin, escórrer i desfer amb la mescla del torró. Afegir la nata semi muntada.
-Per la sablée: amassar tots els ingredients i fer galetes a base de fornejar. Disposar al fons del motlle per donar forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada