ARRÒS INTEGRAL AMB CARXOFES i ESPÀRRECS DE MARGE
*Ingredients:
-250 gr. arròs integral
-500 gr. carxofes en conserva
-1 manat d’espàrrecs de marge
-1 pastanaga
-250 ml. brou de verdures
-Oli d’oliva
-Alguna espècie al gust (farigola, orenga, julivert,…)
-Opcional: un raig de llet desnatada
*Elaboració:
- Bullim l’arròs. Compte perquè l’integral canvia molt el temps de cocció segons la marca, però la idea és que bulli fins que faltin 5 minuts de cocció.
- Tallem les carxofes, els espàrrecs i la pastanaga i ho saltem tot amb un raig d’oli d’oliva.
- Quan les verdures comencin a daurar-se, hi afegim l’arròs, el brou i ho especiem. Ho deixem 5 minuts i ja estarà llest!
*Si es vol una textura de “risotto” podem afegir una mica de llet desnatada i posar-hi una mica menys de brou.
MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA
*Ingredients:
-300 gr. de torró de xixona
-4 rovells d’ou
-250 ml. crema de llet
-750 ml. nata semi muntada
-100 gr. de mel
-12 gelatines o 50 gr. en pols
Per fer la pasta sablée:
-250 gr. farina
-125 gr. mantega
-2 cullerades de sucre
-Aigua
*Elaboració:
-En una cassola posem el torró desfet en trossos, la crema de llet, la mel i els rovells. Ho posem al forn fins que es desfacin els ingredients i ho reservem.
-Posar les fulles de gelatina en aigua freda perquè s’estovin, escórrer i desfer amb la mescla del torró. Afegir la nata semi muntada.
-Per la sablée: amassar tots els ingredients i fer galetes a base de fornejar. Disposar al fons del motlle per donar forma.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada