12 de nov. 2010

Divendres 12 de novembre: cuina i vi

Aprofitant la tercera fira Catavins, al programa d'avui ens hem endinsat en el món dels plats elaborats amb vi. I és que ja fa molts molts anys que els humans utilitzem aquesta beguda per donar més bon gust als nostres cuinats. Precisament, d'aquests vincles entre gastronomia i vi ens n'ha parlat el Pere Sans, enòleg i autor del llibre "Cuina i vi", qui ens ha deixat molt clar que: "per cuinar, no s'hi val a utilitzar un vi de baixa qualitat, o que estigui picat. Si ho fem, espatllarem el plat".
Podeu recuperar aquesta entrevista i altres espais del programa al següent link http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4898_36.mp3

LLAMINERA DE PORC (proposada pel Pere Sans)
*Ingredients:
- filet de porc
- ceba tendra
- vi blanc (o ranci)
- farina (opcional)

*Elaboració:
- Tallem el porc a rodanxes d’1 cm de gruix.
- El fregim a la paella, amb una mica d’oli, i al moment de girar-lo hi afegim ceba tendra (la part més verda, tallada a juliana) i una copa de vi blanc.
- A foc molt viu, esperem que s’evapori (més o menys segons si volem que el plat tingui més o menys gust de vi).
- Es pot afegir farina perquè la salsa quedi més espessa.

COCA D’OU
Postres basades en la clàssica coca de iogurt. De fet, el Jordi Samper ens ha confessat que ell va descobrir aquesta recepta un dia que la volia preparar i no tenia iogurts! Assegura, però, que el resultat és d’allò més deliciós i que els flams encara fan la coca més cremosa.

*Ingredients:
- 2 flams d’ou (el recipient ens servirà de mesura)
- 2 de sucre
- 1 d’oli d’oliva
- 2 de farina
- 1 sobre de llevat
*Elaboració:
- Barregem en un bol tots els ingredients, fins a obtenir una massa homogènia.
- Ho posem en un motlle i al forn, a 170ªC durant uns 20-22 minuts aproximadament.
...BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari