12 d’ag. 2010

Dijous 12 d'agost: coca de vidre de Sabadell i gaspatxo taronja

La Gemma Clofent, autora del blog La cuina de casa, ens ha explicat la recepta d'un refrescant gaspatxo taronja i ens ha descobert una manera molt ràpida i senzilla de fer la típica coca de vidre de Sabadell (també coneguda com a "llançadora"). Podeu recuperar l'entrevista a: http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4140_36.mp3

Gaspatxo taronja de pastanaga, taronja i gingebre
*Ingredients (per a 15 xarrups)
-1l de suc de taronja
-4 pastanagues
-1 culleradeta de gingebre fresc
-1 iogurt natural
-Sal i pebre (si es vol d’aperitiu)
-Sucre al gust (si es vol per postres)

*Preparació:
-Coure les pastanagues fins que quedin ben tendres. Refredar en aigua amb gel.
-Triturar les pastanagues amb el suc de taronja i el gingebre fins obtenir una crema fina, llisa i homogènia.
-Corregir de sal i pebre (si és per aperitiu) o de sucre (si és per postres) i reservar a la nevera fins el moment de servir.
-Acompanyar la crema amb una culleradeta de iogurt.


Coca de vidre de Sabadell “llançadora”


a) Recepta fàcil per fer a casa:
*Ingredients:
-1 massa de pizza fresca
-oli
-pinyons
-sucre
-anís





*Preparació:
-Preescalfar el forn a 220º.
-Amb un corró estirar la massa de pizza ben fina, donant-li forma allargada i estreta. Per una coca individual uns 30cm x 7cm.
-Amb un pinzell pintar-la amb oli generosament.
-Repartir els pinyons i el sucre per sobre (en força quantitat ja que la massa no en porta).
-Coure-la al forn a 220º durant 10 minuts fins que es dauri, vigilant que no es cremi.
-Treure-la del forn i immediatament, pintar-la amb anís amb l’ajut del pinzell. Aquest anís és el que li dóna la textura de vidre.

b) Recepta de la massa (si es vol fer a casa):
*Ingredients:
-270g de farina
-15g de llevat de forner
-75g d'aigua
-75g de llet
-1 cullerada d'oli d'oliva
-1 pessic de sal

*Preparació:
-Posar la farina sobre el marbre i donar-li forma de volcà. Al centre afegir la sal, la llet, l’oli i el llevat dissolt en l’aigua.
-Treballar la massa fins que quedi fina i elàstica (que no es trenqui l'estirar). Si la massa queda massa líquida, hi afegim una mica més de farina, s’ha de desenganxar dels dits.
-Tapar la massa i deixar-la reposar durant 1 hora.
-Dividir la massa en porcions individuals i estirar-la ben fina donant la forma de la coca.

2 comentaris:

  1. M'ho vaig passar molt bé!!!!
    Sou un equip fantàstic, espero que el setembre us deixin continuar, eh?
    Ànims que esteu fent un gran programa!

    ResponSuprimeix
  2. Gemma, gràcies per tot! (per venir, pels ànims i per la fidelitat...)

    ResponSuprimeix