11 d’ag. 2010

Dimarts 10 d'agost: 'fast good' per llepar-se el dits!

Receptes ràpides i senzilles que ens acosta el Jordi Samper, de la botiga Tast (C/Sant Cugat 94, Sabadell). Les trobareu ben explicades a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4108_36.mp3

CANELÓ CAPRESE
Plat que es pot prendre fred o calent. En qualsevol dels casos, es recomanen un parell de canelons per persona.
*Ingredients:
-tomàquets
-mozzarella búfala
-olives negres
-alfàbrega fresca
-làmines de pasta de caneló ja fetes

*Passos:
-Tallem els tomàquets, la mozzarella i les olives en trossos ben menuts. Ho posem en un bol, amb una mica d'oli i ho barregem.
-Farcim la pasta de caneló amb aquesta barreja.
-Es pot cobrir amb maionesa/lactonesa (plat fred) o beixamel i formatge gratinat (plat calent).
--> Per què no proveu de gratinar-ho amb formatge gorgonzola? Us sorprendrà!

LACTONESA
Tot i que no té el mateix gust i textura que la maionesa, és una bona solució per a “casos d'emergència”. A més, com que no porta ou, no s'espatlla tan fàcilment.
*Ingredients:
-llet
-oli de gira-sol (doble quantitat que de llet)
-sal

Passos:
-És imprescindible haver posat l'oli i la llet a la nevera, perquè estiguin freds a l'hora d'emulsionar-los amb el túrmix.
-Rectifiquem amb una mica de sal i ja tenim la lactonesa!
--> Per cert, si hi afegiu una mica d'all, ho convertiu en un fantàstic all i oli!

COPA DE FRUITES I IOGURT
*Ingredients:
-galetes o magdalenes
-cullerada de melmelada, al gust
-fruita natural (maduixes o préssec)
-iogurt natural o de gustos
-1 bola de gelat

*Passos
-Anar posant als ingredients en una copa i seguint aquest ordre: galetes (a baix de tot), melmelada, fruita, iogurt i la bola de gelat (a dalt de tot).
-S'ha de muntar just al moment de servir, sinó la bola de gelat es desfaria.
-Es pot acabar de guarnir amb una fulla de menta, fideus de xocolata, una galeta, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari