11 d’ag. 2010

Dilluns 9 d'agost: pastís d'avellanes i copa de formatge i poma

Aquest dilluns la Montse Clapés ens ha regalat dues postres d'allò més senzilles, però boníssimes! Podeu escoltar-ne la recepta a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4107_36.mp3

COPA DE FORMATGE FRESC AMB POMA I PANSES
*Ingredients (per a 4 persones):
-4 pomes golden
-500 grams de formatge fresc batut. Tipo quark
-100 grams de panses sense pinyol
-50 grams de fideus de xocolata
-sucre
-canyella
-oli
-una mica de rom


*Passos:
-Talleu la poma en quadrats petits i poseu-la a fregir amb una mica d'oli o mantega, una cullerada grossa de sucre i una mica de canyella en pols. Deixeu-ho una mitja hora a foc lent. Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua.
-Poseu les panses en remull amb el rom i una cullerada de sucre.
-Barregeu el formatge fresc amb dues cullerades de sucre i en repartiu la meitat en quatre copes. -Barregeu la poma amb les panses ben escorregudes i poseu-ho a sobre del formatge.
-Acabeu de posar el formatge a sobre de les copes, de manera que la poma i les panses quedin al mig.
-Acabeu la copa posant-hi els fideus de xocolata i una mica de canyella en pols.

PASTÍS D'AVELLANES
*Ingredients (per 6 persones):
-150 grams d'avellanes torrades i pelades
-125 grams de sucre
-4 ous
-3 cullerades de rom
-2 cullerades de maizena (fècula)
-1 cullerada de llevat en pols
-mantega, sal i sucre glacé

*Passos:
-Trinxeu les avellanes fins a reduir-les a pols.
-Barregeu en un bol el sucre i els rovells de l'ou. Bateu-ho bé i afegiu-hi la maizena, les avellanes picades, el llevat i el rom.
-Bateu les clares a punt de neu amb una mica de sal i barregeu-les amb una espàtula a la barreja anterior, procurant no remenar gaire, per evitar que les clares baixin.
-Poseu aquesta barreja en un motlle de silicona untat amb mantega o en un altre tipus de motlle folrat amb paper de forn untat amb mantega. Poseu-ho al forn, ja calent a 180 graus, i durant 40 minuts.
-Un cop desemmotllat i fred, el cobriu amb sucre fi i el podeu adornar amb unes quantes avellanes senceres. Admet molt bé una cobertura de xocolata.

Cap comentari:

Publica un comentari