25 d’ag. 2010

Dimecres 25 d'agost: noodles i crosanets

Sabeu com es diu "bon profit" en xinès? La LiJuan Ma ens ha explicat que al seu país no hi ha cap expressió que signifiqui exactament això, ja que allà abans de començar els àpats el que es diuen són frases del tipus "mengi a poc a poc" o "prengui's el seu temps". També ens ha donat la recepta dels noodles, que podeu escoltar amb tota mena de detalls a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4203_36.mp3. En aquest mateix link també podreu sentir els nostres "petits xefs" que avui ens han explicat la recepta de crosants que ells mateixos han posat en pràctica aquest matí... I ja us podem assegurar que els han quedat boníssims!
NOODLES
Hi ha moltes receptes de noodles, ja que la forma de cuinar-los canvia segons la forma de la Xina on ens trobem, però la LiJuan Ma ens en descobreix una de les més senzilles.

*Ingredients:
-ous (2 per persona)
-tomàquet tipus cherry o de branca
-fulles d'alfàbrega per decorar
-salsa de soja
-una mica de sal
-oli
-alls i ceba (opcional)
-noodles o qualsevol altre tipus de pasta

*Passos
-Posem les cebes en una paella i les fregim fins que estiguin daurades. Hi afegim l'ou batut i, quan encara no estigui fet del tot, ho retirem.
-Tallem el tomàquet a trossos i el posem en una paella amb una mica d'oli (amb el foc força alt) .
-Quan el tomàquet ja comença a treure suc, hi posem la barreja d'ou amb ceba.
-Al cap de 2 minuts, hi afegim la sal i ja tindrem la salsa a punt.
-Fem bullir els noodles en aigua abundant i els deixem coure durant 4-5 minuts. Els passem per una escorredora.
-En un plat pla posem una mica d'oli, la pasta i després la salsa.


CROSANTS
*Ingredients (per 160 crosants, aproximadament!!):
-170 grams de sucre
-2 quilos de farina
-1 litre d'aigua
-30 grams de sal
-llevat
-margarina

*Passos
-Fem una massa amb el sucre, l'aigua, la sal, la farina i el llevat
-Ho amassem durant 27 minuts i hi afegim la margarina.
-Estirem la massa, la tallem en forma de triangle i ho enrotllem, de manera que tingui la forma característica dels crosants.
-Els pintem amb rovell d'ou i els posem al forn durant uns 17 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari