30 d’ag. 2010

Dilluns 30 d'agost: pollastre amb sucre i flaó eivissenc

Al programa d'avui la Montserrat Artigas ens ha descobert dues receptes de cuina tradicional catalana i també hem parlat de cafè. El Daniel Iranzo, del departament de qualitat dels cafès Pont, ens ha assegurat que "tots els cafès són bons, només cal trobar el més idoni per a cada paladar i per a cada moment". Podeu descarregar-vos l'entrevista i l'explicació detallada de les receptes a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4226_36.mp3

Conill i pollastre amb sucre
Els avantpassats de la Montserrat Artigas vivien en una masia prop de Castellar, que es deia Can Sallent. Allí, en temps de sega, la seva besàvia esperava els segadors amb una cassola de conill i pollastre, cuinats de la forma següent:
*Ingredients:
- 1 pollastre a trossets
- 1 conill a trossets
- 2 caps dall
- oli doliva
- ¼ de kg de sucre roig (del que no és tenyit)
- sal i pebre
*Elaboració:
- A la cassola es rosteixen els talls del pollastre i conill, prèviament salpebrats, juntament amb els alls.
- Quan estan cuits s'hi afegeix el sucre i es remena tot enèrgicament, a foc intens, perquè el sucre desfet s'agafi bé als trossos de conill i pollastre.
- Ja està a punt per a ser servit. Ho podem menjar tant fred com calent, però sempre acompanyat d'una bona llesca de pa, per a no perdre'ns el deliciós suc del fregidet.

FLAÓ EIVISSENC
Postres de l'època medieval, elaborades amb productes de sempre.
*Ingredients per a la massa que posarem al voltant del motlle:
- 250 grams de farina
- 125 grams de mantega
- 25 grams de sucre
- 1 ou gros
- 1 culleradeta de llevat
- 1 pessic de llavors d'anís

*Ingredients per al farcit:
- ½ kg. de formatge fresc
- 1 copeta d'anís
- 250 grams de sucre
- 4 ous
- 10 fulles fresques de menta

*Elaboració:
- Prepareu la massa amb els ingredients indicats i col·loqueu-la en un motlle rodó. Punxeu la massa i reserveu.
- A part, bateu els ous amb el sucre fins a blanquejar, incorporeu-hi el formatge fresc, les fulles de menta picada, la copa d'anís i barregeu-ho.
- Tireu el farcit per sobre de la massa i poseu el forn a temperatura 160º / 180º durant uns 40 minuts.
- Decoreu amb flors de menta o amb una branca fresca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada