19 d’ag. 2010

Dijous 19 d'agost: salsa de verdures i mostassa, coulant amb xocolata blanca

El Juan Manuel Prieto, aficionat a la cuina saludable, ens ha explicat dues receptes senzilles perquè aquest estiu puguem preparar un àpat d'allò més bo... També ens ha assegurat que, en temes de fogons, "el més important és conèixer l'origen d'allò que mengem, que a vegades no li prestem prou atenció". Podeu recuperar l'entrevista a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4176_36.mp3"

SALSA DE VERDURES I MOSTASSA
*Ingredients:
-1 pastanaga
-1 ceba de Figueres
-1 porro
-altres verdures al gust: api, nap, etc.
-crema de llet
-1 cullerada de mostassa Ancient (la de boletes)

*Passos
-Tallem les verdures en trossos petits i les fregim a la paella, amb una mica de mantega i oli
-Hi incorporem el vi blanc i ho deixem reduir.
-Hi afegim la crema de llet (i, si és vol, caldo de verdures, que encara li dóna més gust)
-Finalment, hi posem també la mostassa.
-Es pot passar pel túrmix o no, segons el gust dels comensals. En qualsevol cas, cal prendre-la tèbia
-Servir-la acompanyant un tall de salmó a la planxa, bacallà, o un bon tall de llom a la sal.

BROWNIE/COULANT AMB SOPA DE XOCOLATA BLANCA I PRÉSSEC
*Ingredients:
-brownies o coulants de xocolata (es poden comprar d'aquests ja fets, o si els volem fer a casa podeu veure, en aquest mateix blog, la recepta del dia 28 de juliol)
-1 litre de nata
-400 grams de xocolata blanca (a poder ser, de cobertura)
-préssec en almívar (o natural). La pinya també hi queda bé.


*Passos:
-Fem bullir la nata i la reservem.
-Hi afegim la xocolata blanca i ho deixem refredar.
-Escalfem el brownie 10 segons al microones, per “entebiar-lo”
-En un plat fondo hi posem la sopa de xocolata blanca, hi afegim el brownie i el préssec en almívar (tallat en forma de daus).

1 comentari:

  1. Hola Maria,
    He provat de fer algunes receptes i m'han sortit prou bé! felicitats pel programa! ;)

    ResponElimina