Mongetes seques amb xampinyons saltats i botifarra esparracada
*Ingredients:
- Mongetes seques cuites
- Xampinyons
- Oli
- All i julivert
- Sal i pebre
*Passos:
- Saltem els xampinyons un cop rentats i tallats (a làmines o a quarts, segons agradi) en una paella amb oli d’oliva, una picadeta d’all i julivert, sal i pebre.
- Quan estiguin cuits, els retirem i utilitzarem la mateixa paella per fer la botifarra esparracada. Com? Obrim la botifarra i l’anem posant a trossets a la paella amb un raig d’oli per tal de coure-la.
- Quan aquesta estigui rosseta, hi aboquem els xampinyons, ho remenem bé i llavors hi posem les mongetes seques, que també saltarem perquè tot agafi bon gust.
Amanida de llenties
*Ingredients:
- 250 gr. de llenties cuites, millor les petites
- Ceba tendra
- Pastanaga
- Pebrot del piquillo
- Tàperes
- Salmó fumat o tonyina de llauna
- Olives
- Altres ingredients a gust
- Ingredients per una vinagreta de mostassa, alfàbrega amb ceba tendra o picada de pebrot verd i vermell (veure post del dimarts 3 d'agost)
Cigrons amb gambeta
*Ingredients:
- 500 gr. de cigrons cuits
- 250 gr. de gambeta pelada
- 2 cebes mitjanes
- 2 grans d’all
- Sal i Pebre
*Passos:
- En primer lloc saltem les gambetes amb l'oli i l’all tallat a llesques primes.
- Un cop saltejades, hi treiem l’oli i les reservem. Si ens agrada una mica picant, també ho podem saltar amb una mica de bitxo.
- Tallem les cebes ben petites i les posem a potxar amb un raig d’oli.
- Quan les cebes estiguin tot just començant a agafar color, hi posem els cigrons cuits i ho remenem una mica.
- Tot seguit hi posem les gambetes reservades, ho remenem i rectifiquem de sal i pebre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada