31 d’ag. 2010

Dimarts 31 d'agost: jugant amb els llegums cuits

La Trini Rodríguez, de l'espai gastronòmic Moixeró (C/Advocat Cirera 28), ens ha donat trucs per aprendre a cuinar els llegums d'una forma divertida i diferent, "perquè imaginar-nos el plat de mongetes amb un raig d'oli és molt avorrit i poc atractiu pels nens", assegura ella mateixa. Al programa d'avui també hem parlat amb la Rosa Solà, presidenta d'Slow Food Barcelona, que ens ha explicat que "l'Slow food no vol dir menjar a poc a poc ni fer rots al ralentí”. Podeu recuperar les receptes i les entrevistes a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4229_36.mp3k_4229_36.mp3

Mongetes seques amb xampinyons saltats i botifarra esparracada
*Ingredients:
- Mongetes seques cuites
- Xampinyons
- Oli
- All i julivert
- Sal i pebre

*Passos:
- Saltem els xampinyons un cop rentats i tallats (a làmines o a quarts, segons agradi) en una paella amb oli d’oliva, una picadeta d’all i julivert, sal i pebre.
- Quan estiguin cuits, els retirem i utilitzarem la mateixa paella per fer la botifarra esparracada. Com? Obrim la botifarra i l’anem posant a trossets a la paella amb un raig d’oli per tal de coure-la.
- Quan aquesta estigui rosseta, hi aboquem els xampinyons, ho remenem bé i llavors hi posem les mongetes seques, que també saltarem perquè tot agafi bon gust.

Amanida de llenties
*Ingredients:
- 250 gr. de llenties cuites, millor les petites
- Ceba tendra
- Pastanaga
- Pebrot del piquillo
- Tàperes
- Salmó fumat o tonyina de llauna
- Olives
- Altres ingredients a gust
- Ingredients per una vinagreta de mostassa, alfàbrega amb ceba tendra o picada de pebrot verd i vermell (veure post del dimarts 3 d'agost)

Cigrons amb gambeta
*Ingredients:
- 500 gr. de cigrons cuits
- 250 gr. de gambeta pelada
- 2 cebes mitjanes
- 2 grans d’all
- Sal i Pebre

*Passos:
- En primer lloc saltem les gambetes amb l'oli i l’all tallat a llesques primes.
- Un cop saltejades, hi treiem l’oli i les reservem. Si ens agrada una mica picant, també ho podem saltar amb una mica de bitxo.
- Tallem les cebes ben petites i les posem a potxar amb un raig d’oli.
- Quan les cebes estiguin tot just començant a agafar color, hi posem els cigrons cuits i ho remenem una mica.
- Tot seguit hi posem les gambetes reservades, ho remenem i rectifiquem de sal i pebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada