24 d’ag. 2010

Dimarts 24 d'agost: bunyols d'arròs i pollastre panko

Al programa d'avui, el Jordi Samper (de la botiga Tast, C/de Sant Cugat 94) ens ha explicat una recepta per aprofitar l'arròs sobrant i també ens ha explicat un tècnica d'arrebossat d'allò més original. Les podeu recuperar a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4195_36.mp3

Bunyols d'arròs per fer aperitius (salat)
Plat inspirat en la cuina grega i molt estès a la zona del Mediterrani. Com que sovint calcular les mesures d'arròs és difícil, l'objectiu d'aquesta recepta és aprofitar l'arròs que ens pot haver sobrat en alguna ocasió...
*Ingredients:
-arròs blanc, bullit.
-all i julivert picat
-llevat en pols
-2 ous
-3 cullerades soperes de farina
-oli
-salsa romesco (opcional)

*Passos:
-A l'arròs blanc, bullit i fred, hi afegim un all i julivert picat (en cru), una cullerada de llevat en pols, 2 ous i 3 cullerades soperes de farina. En fem una pasta.
-Posem l'oli en una paella i quan està calent hi anem posant els bunyols fets amb la pasta anterior (se'ls pot anar donant forma amb l'ajuda de dues culleres).
-Un cop fet, es poden acompanyar amb salsa romesco.

Pollastre “panko”
Per fer aquesta recepta podem utilitzar panko (una espècie de pa ratllat japonès), o sinó qualsevol altre pa ratllat.
*Ingredients:
-panko o pa ratllat
-pit o cuixa de pollastre (millor desossats)
-2 ous
-2 cullerades de soja
-1 cullerada de farina de blat de moro/fècula (maizena)
-per a l'arrebossat: festucs, xurruques (quicos), cereals, etc. (segons el gust)
-salsa de soja (opcional)

*Passos:
-Tallem el pollastre a tires, o daus petits.
-En un bol, hi posem els ous (sencers), la soja i la fècula. Hi deixem el pollastre 10 minuts en remull (perquè es maridi)
-Barregem el pa ratllat amb els festucs/xurruques/cereals (½ porció de pa ratllat i ½ de l'altre preparat) i ho utilitzem per arrebossar el pollastre.
-Un cop passat per la paella, es pot menjar sucant-hi una mica de salsa de soja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada