6 d’ag. 2010

Dijous 5 d'agost: amanida fresca i pollastre lleuger

Al programa d'avui, la Maria Sánchez ens ha proposat un menú lleuger i molt fàcil de fer. Ideal pels sopars d'estiu... Podeu escoltar les receptes a: http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4106_36.mp3

AMANIDA FRESCA D'ESTIU, amb menta
Ingredients
-varietat de fulles d'enciam (canonges, enciam de roure, etc.)
-daus de tomàquet
-raves
-vinagre al gust (de vi, de poma, de Mòdena, etc.)
-oli
-sal
-all
-menta fresca
-si es vol fer un àpat més complet, hi podem afegir pasta, cigrons cuits o patata bullida.

Passos
-Netegem i tallem les fulles d'enciam.
-Hi afegim el tomàquet tallat a daus i els raves.
-Piquem l'all cru, la menta fresca i una mica de sal a la mà de morter. Hi afegim l'oli i el vinagre al gust (de vi, de poma, de Mòdena).
-Just al moment de menjar, barregem la vinagreta amb la resta d'ingredients.


POLLASTRE FRESC
Ingredients
-pollastre desossat
-oli
-fulles de llorer
-branca de romaní i farigola
-tros de pal de canyella
-pell de taronja
-vi de xerès o brandy
-maionesa
-cogombre
-tàperes

Passos
-Posem el pollastre en una olla de fang o de ferro forjat (en cas de tenir cuina d'inducció). El rostim amb oli, fulles de llorer, el romaní, la farigola i el tros de canyella.
-S'hi pot afegir (només una estona) un tros de pell de la taronja, que li dóna una aroma molt bona.
-Quan estigui una mica daurat, hi incorporem una mica de vi de xerès o brandy, que es pot reduir amb una mica d'aigua. Ho tapem i ho deixem coure fins que estigui tou.
-A partir d'aquí, el podem servir fred o calent:
*En cas de fer-lo fred, colem el líquid del sofregit i el posem en un motlle. Ho posem a refredar i quan ja sigui gelatina ho tallem a làmines i ho servim com a guarnició.
*En cas de fer-ho calent: aprofitem tots els ingredients del sofregit i els triturem, juntament amb una mica de pinyons.
-En qualsevol cas, també es pot acompanyar amb una maionesa, on hi afegim cogombres, tàperes i una mica de pebre blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada