Trobareu les receptes explicades per la cuinera al web radiosabadell.fm/alacarta, http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4080_36.mp3
AMANIDA DE LLAGOSTINS AMB VINAGRETA DE PISTATXOS
*Ingredients per a 4 persones:
-enciam i fulles variades
-20 llagostins
-12 tomàquets secs rehidratats i posats en oli
-100 grams de pistatxos crus i pelats,
-oli, sal, orenga i vinagre de Mòdena
*Passos:
-Poseu els tomàquets secs en aigua calenta i deixeu-los unes dues o tres hores.
-Traieu-los de l'aigua i assequeu-los en un paper de cuina.
-Prepareu un pot de vidre o tupper amb oli i poseu-hi un parell de grans d'all una mica aixafats, orenga, pebre negre en gra, una fulla de llorer i orenga. Si us agrada una mica picant, poseu-hi un parell de bitxos.
-Submergiu els tomàquets en aquest oli.
-Deixeu-los un dia a temperatura ambient i ja es poden servir. Es guardaran uns quants dies i podeu posar-los a la nevera. Us serviran per a moltes receptes i l'oli també.
-Bulliu els llagostins 2 minuts i peleu-los. Poseu-los a marinar en un bol amb oli, vinagre de Mòdena i orenga.
-Prepareu la vinagreta amb oli dels tomàquets, vinagre de mòdena, orenga, sal i la meitat dels pistatxos picats.
-Renteu i assequeu bé les fulles verdes i poseu-les en un plat. A sobre hi repartiu els llagostins, els tomàquets talladets, els pistatxos i ho amaniu amb la vinagreta.
CUES DE RAP AMB BOLETS SHI-TAKE
*Ingredients (per a 4 persones):
-4 cuetes de rap
-3 grans d'all
-3 cullerades de ceba torrada
-nyora en pols
-400 grams de shi-take fresc (també pot ser barreja de bolets o llenegues)
sal, pebre i oli
-una mica de vi blanc.
*Passos:
-Poseu la cassola al foc amb oli i afegiu l'all. Quan estigui una mica cuit, poseu la ceba torrada i una culleradeta de nyora en pols. Hi donem unes quantes voltes i hi afegim el vi blanc. Deixar-ho reduir.
-Després, incorporeu-hi els bolets nets i talls.
-Deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc viu, i aneu remenant.
-Ara és el moment de posar-hi les cuetes de rap, una mica enfarinades, la sal i el pebre negre.
-Tapeu la cassola i quan el rap estigui cuit, ja està. Això sí, cal anar girant les cuetes perquè la farina no quedi crua.
-El rap a vegades fa molta aigua, per això el millor es posar-lo ben eixugat i, si fa molta aigua a la cassola, destapar-la.
-A foc viu, cal fer reduir la salsa, perquè quedi lligada i no massa líquida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada