18 d’ag. 2010

Dimecres 18 d'agost: cuina italiana i pastissets de Tortosa

Al programa d'avui el Fulvio Capitanio ens ha fet una classe magistral de cuina italiana. Ens ha explicat, per exemple, que per saber si la pasta ja està "al dente" el que hem de fer és provar de trencar-la amb les dents (d'aquí el nom): si després de fer-ho la pasta es desenganxa fàcilment és que ja està a punt. També ens ha assegurat que l'autèntica salsa carbonara no es fa amb crema de llet... Tot plegat ho podeu recuperar a través del següent link, on també escoltareu els nostres 'petits xefs' explicant-nos com han fet 200 pastissets de Tortosa.

http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4169_36.mp3


Bucatini alla Amatriciana
Els bucatini són un tipus de pasta seca allargada, amb un forat a dins. Són típics de l'Itàlia central, sobretot de Roma. Us proposem cuinar-los segons una recepta tradicional, que té el seu origen a la regió de Lazio.

*Ingredients per a 2 persones:
-160 grams de bucatini (o fusilli)
-150 grams de cansalada
-250 grams de polpa de tomàquet
-2 cullerades d'oli d'oliva
-1 got de vi blanc sec
-30 grams de formatge “pecorino” (o parmesà)


*Passos:
-Tallem la cansalada a trossos i la posem en una paella, a fregir durant un minut i a foc alt.
-Ho cobrim amb mig got de vi blanc sec, i ho coem a foc moderat fins que s'evapori.
-Hi afegim la salsa de tomàquet i una mica de bitxo (si no, també s'hi pot posar pebre negre)
-Cuinem els bucatini al dente, i en aigua salada abundant. Els colem.
-Incorporem la pasta a la paella amb la salsa i remenem constantment, perquè agafin bé el gust.
-Acabem el plat afegint-hi una mica de formatge Pecorino Romano rallat (si no, també es pot utilitzar parmesà)

Pastissets de Tortosa


*Ingredients per a 1 quilo de massa (20 unitats, aproximadament):
-180 grams oli d'oliva
-65 grams d'anís
-65 grams moscatell
-500 grams de farina
-una mica de raspadura de llimona
-cabell d'àngel per farcir

*Passos:
-Barregem tots els ingredients líquids amb la llimona. Després, mica en mica, hi anem afegint la farina fins que quedi tot ben lligat.
-Fem porcions de 40 grams i donem, a cada una d'elles, la forma d'una galeta rodona.
-Amb l'ajuda d'una mànega de pastissera, posem el cabell d'àngel a la meitat de cada una de les galetes. A continuació, les tanquem i d'aquesta manera els donem forma d'empanada.
-Ho coem al forn a 200ºC i durant 18 minuts.
-Quan ja han sortit del forn, i encara estan calents, hi espolsem una mica de sucre per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada