http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4169_36.mp3
Bucatini alla Amatriciana
Els bucatini són un tipus de pasta seca allargada, amb un forat a dins. Són típics de l'Itàlia central, sobretot de Roma. Us proposem cuinar-los segons una recepta tradicional, que té el seu origen a la regió de Lazio.
*Ingredients per a 2 persones:
-160 grams de bucatini (o fusilli)
-150 grams de cansalada
-250 grams de polpa de tomàquet
-2 cullerades d'oli d'oliva
-1 got de vi blanc sec
-30 grams de formatge “pecorino” (o parmesà)
*Passos:
-Tallem la cansalada a trossos i la posem en una paella, a fregir durant un minut i a foc alt.
-Ho cobrim amb mig got de vi blanc sec, i ho coem a foc moderat fins que s'evapori.
-Hi afegim la salsa de tomàquet i una mica de bitxo (si no, també s'hi pot posar pebre negre)
-Cuinem els bucatini al dente, i en aigua salada abundant. Els colem.
-Incorporem la pasta a la paella amb la salsa i remenem constantment, perquè agafin bé el gust.
-Acabem el plat afegint-hi una mica de formatge Pecorino Romano rallat (si no, també es pot utilitzar parmesà)
Pastissets de Tortosa
*Ingredients per a 1 quilo de massa (20 unitats, aproximadament):
-180 grams oli d'oliva
-65 grams d'anís
-65 grams moscatell
-500 grams de farina
-una mica de raspadura de llimona
-cabell d'àngel per farcir
*Passos:
-Barregem tots els ingredients líquids amb la llimona. Després, mica en mica, hi anem afegint la farina fins que quedi tot ben lligat.
-Fem porcions de 40 grams i donem, a cada una d'elles, la forma d'una galeta rodona.
-Amb l'ajuda d'una mànega de pastissera, posem el cabell d'àngel a la meitat de cada una de les galetes. A continuació, les tanquem i d'aquesta manera els donem forma d'empanada.
-Ho coem al forn a 200ºC i durant 18 minuts.
-Quan ja han sortit del forn, i encara estan calents, hi espolsem una mica de sucre per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada