11 d’ag. 2010

Dimecres 11 d'agost: crecs de taronja i cuina mexicana

Els més menuts de la casa s'ho passaran pipa amb aquests crecs de taronja (boníssims i fàcils de fer). Pels amants de gustos més exòtics, us proposem plats i begudes típics de Mèxic. Tot plegat ho podeu escoltar ben explicat a http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4133_36.mp3


CRECS DE TARONJA
*Ingredients (per 90 galetes, aproximadament)
-250 grams de sucre llustre
-150 cl de nata
-130 grams de llimona i taronja
-120 grams d'ametlla picada
-80 grams de farina

*Passos
-Barregem el sucre llustre i la nata.
-Hi afegim la llimona i la taronja, tallada a trossets petits.
-Hi incorporem l'ametlla, prèviament picada amb la mà de morter.
-Hi afegim la farina i ho barregem amb les mans, fins aconseguir una massa homogènia.
-Posem la massa a la mànega pastissera i la distribuïm en forma de boles petites damunt d'una safata coberta amb paper de pastisseria. És molt important deixar certa distància entre les boles, perquè la massa s'obrirà.
-Ho posem al forn a 250 graus, durant 5-6 minuts, per dalt i baix.
-Un cop cuites, les podem submergir en xocolata desfeta i després posar-les a refredar.


SOPA ASTECA
*Ingredients:
-caldo de pollastre
-tomàquet fregit
-250 grams de formatge per pizza
-bossa de “nachos”, dels que estan tallats a tires
-1 alvocat
-3 panotxes de blat de moro, desgranades
-½ cullerada de ceba picada
-250 grams de nata líquida o crema de llet

*Passos
-Preparar el caldo de pollastre.
-En calent, afegir-hi el tomàquet ja fregit, el formatge, l'alvocat, la ceba, la nata i la resta d'ingredients.
-A l'hora de servir-ho, hi tirem els “nachos” (que millor que no estiguin condimentats), i s'hi pot afegir una mica de picant.


“ENFRIJOLADAS” DE POLLASTRE
*Ingredients:
-“tortilles” mexicanes de blat o blat de moro
-1 llauna de picant, anomenat “chipotle”
-1 pot de mongetes cuites (“frijoles”)
-el pollastre cuit que ens ha quedat de la sopa asteca

*Passos:
-Posem les mongetes a sofregir amb una mica d'oli i a continuació les xafem a la mateixa paella, amb la mà de morter.
-Quan tenim una massa homogènia, hi afegim una mica d'aigua i ho deixem bullir.
-Submergim un moment les “tortilles” en oli calent i les posem en un plat apart.
-Les farcim amb la massa de les mongetes, el formatge i el pollastre.
-Finalment, les podem cobrir amb una mica del caldo de pollastre que ens ha sobrat de la recepta anterior.


"TEPACHE", UNA BEGUDA PROBIÒTICA i MOLT REFRESCANT
*Ingredients:
-3 litres d'aigua
-una mica de canyella
-6 claus
-1 pinya gran, ben madura
-1 quilo de sucre moreno

*Passos:
-Comprem una pinya madura i la netegem molt bé per fora, amb un raspall (n'aprofitarem la pell)
-Tallem la pinya en quatre trossos i la posem en un recipient de vidre, juntament amb l'aigua, el sucre moreno, la canyella i els claus.
-Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem fermentar durant 3-4 dies, a temperatura ambient.
-Ho traiem del recipient, colem el preparat i posem el líquid al congelador.
--> El més recomanable és prendre'n un got cada migdia, amb el dinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada